📞 06 30 971 5217 

hello@tfwg12.hu

Elszántnak lenni

Céljaink megfogalmazása, az elérésükért megállás nélkül vívott küzdelem, kitartás a mindennapjaink szerves része, azonban a sportban kiváló segítőtársra, motiváló erőre, feszültség levezető, és felszabadító tevékenységre lelhetünk.
Álljunk szemben magánéleti válsággal, egy traumatikus élmény megélésével, egy krízishelyzet beütésével, vagy akár bármilyen mentális/fizikai betegséggel, a sport mindre megoldásként szolgálhat. Komoly elhatározás és tervezés szükségeltetik az eredmények eléréséhez, de a befektetett energia garantáltan megtérül!


Nincs olyan ember, aki 100%-ig elégedett lenne magával.


Elhatározás, önfegyelem, kitartás?
Alig hiszem, hogy valaki nem hallotta volna már ezerszer, hogy nem elég elhatározni valamit, ki is kell tartani, végig kell menni az úton, egészen a célig, amihez jó nagy adag önfegyelemre van szükség.


És hogy mi a cél?
* Van, aki zsírpárnáktól szabadulna…
* Van, aki a régi alakjára vágyik…
* Van, akinek egészségügyi problémái kiáltanak egy kis mozgásért…
* Van, aki jókedvre, társaságra vágyik…
* Van, aki csak fiatal szeretne maradni…


Felsorolni sem lehet, milyen sok alkalommal jut eszünkbe a sport. És ezeknek persze az ellenkezője is igaz: karcsú, fitt alakról, egészségről, fiatalságról mondunk le, ha NEM mozgunk.


És akkor hogyan is kell ezt önfegyelem és kitartás nélkül…?


Jönnék itt nektek az „agyban dől el” szöveggel, de ezzel senkit sem győzök meg.
Egyszerűen át kell a fejedben alakítani dolgokat, mi éri meg és mi nem, a sport jobbá tesz, szebbé, erősebbé, kitartóbbá, de mit kell feladni ezért?! A rossz berögzült dolgainkat. Próbáld ki azt, hogy egy barátnőddel, barátoddal megbeszéled, hogy életmódót váltatok. Hidd el nagyon kínos lesz mindig lemondani nála azt, hogy edzeni menjetek, vagy azt mondani, hogy á ma csaló napot tartok. Ha kitartó leszel, az emberek elkezdenek majd dícsérni, elkezdenek veled példálózni, és itt már nem lesz megállás, egyre jobban és jobban fogod magad érezni, és egy példa lehetsz sok ember számára. És ahogy az első eredmények megmutatkoznak, egyre lelkesebb leszel. Csak lendületet kellett venni.

A többi megy magától. Próbáld ki!

 
 

Várunk téged is!