📞 06 30 971 5217 
hello@tfwg12.hu

Jóga

 

Sokan úgy képzelik a jógázást, hogy levitálni( lebegés) tanulunk, imádkozni kell és batikolt bő ruhákban járni raszta hajjal. A jóga valójában nagyon sokszínű. Mindannyian mások vagyunk, mint a hópihék, és mindannyian máshogy éljük meg a jógázás élményét is. A jóga népszerűségének köszönhetően pedig számtalan jógastílus kínál különböző megoldásokat a felmerülő kérdésekre és problémákra.

Ez változó lehet, de általában:
1. fizikai testhelyzetek, úgynevezett ászanák gyakorlása
2. koncentráció, vagyis az elme irányítása (ezt lehet ászanák segítségével, vagy meditációval gyakorolni)
3. a légzés, és ezzel együtt az életerő (prána) irányítása
Ez a három dolog képviseli a lényünk három részét: test, elme és lélek (ami a lélegzetben nyilvánul meg).

Miért jógázzak?
Mindenki más motivációval kezd neki a gyakorlásnak, és általában ez a motiváció változni fog, ahogy gyakorolsz. Amíg ez kialakul Nálad, inspirációnak íme néhány jótékony hatás, amit a jógázásnak tulajdonítanak:
* stresszoldás (alvászavarok és a stresszhez kapcsolódó betegségek, pszichés problémák elkerülése)
* koncentráció és hatékonyság növelése
* alakformálás (ideális testsúly elérése, szálkásítás, az izmok úgy erősödnek, hogy nem veszítenek a rugalmasságukból)
* hormonháztartás kiegyensúlyozása (nőknek és férfiaknak egyaránt, minden életkorban és élethelyzetben)
* vérkeringés és nyirokkeringés fokozása (szív- és érrendszeri betegségek kockázata csökken, az immunrendszer megerősödik)
* a gerinc egészségének megőrzése (tartásjavítás, ülő életmóddal járó problémák megelőzése)
* az anyagcsere javítása (a méregtelenítő és emésztő szervek működése fokozódik, emésztéssel kapcsolatos problémák, mint pl gyomorégés, reflux, székrekedés, stb megszűnhetnek)
* az ízületek egészségesen tartása

Fascia Mobilizáció

 
Ha gerinc- és ízületkímélő módon, jóleső nyújtó/lazító gyakorlatokkal szeretnéd javítani a fascia (kötőszövet) rugalmasságát és mozgásrendszered állapotát, akkor a mobilizációs óra neked való. Rendszeres gyakorlással hosszútávon  elkerülhetőek a sérülések, rugalmasabbakká válnak az izmok, miközben jelentősen fejlődik a testtudat.
 
Miről szól a mobilizációs óra?
 
Ez egy olyan óratípus, amely lépésről lépésre segít abban, hogy egészséges és erős ízületekkel sportolhass.
 
Az órák során a többek között az alábbiakkal foglalkozunk:
 
-A test összes ízületének egészségét fejlesztő rutin kialakítása egyszerű, de hatékony gyakorlatok alapján.
-Az SMR henger helyes használata, nyújtások ès màs mobilizációs technikák elsajátításával.
-Az ízületek célzott erősítése a sérülés megelőzés érdekében.
 
Ez az óratípus mindenki számára ajánlott, aki fájdalommentes, jobb, minőségi mozgásra és teljesítményfokozásra vágyik.

Funkcionális Köredzés

 

Ezen az órán állomásokon dolgozol időre. Mivel funkcionális edzés, ezért az egész testet átmozgatja. Itt külön nem dolgozol az izomcsoportokra, hanem egyszerre több izmot használsz, fejlesztesz. Az egész tested egyben fejlődik. A Funkcionális edzéseken a gyakorlatokat a hétköznapi mozdulatok, feladatok ihletik meg, így egy változatos gyakorlatsor az, amit csinálhatsz.
Fontos, hogy ezen az órán olyan core izmokat erősíts, amik az életet megkönnyebbítik és felkészítik a testedet a nagyobb terhelésre.
Egy funkcionális edzés azért jó, mert használhatod saját magadat is és az eszközöket is ahhoz, hogy fejlődj.
Ebből kifolyólag ez az edzéstípus többféle hatékonysággal bír: állóképesség fejlesztés, fogyás, alakformálás, izomépítés.
Órán fontos a tudatosság és a fokozatosság! Ne csak a terhelés nőjön, hanem figyeljünk oda a prevencióra is!

Cross Training

 

Fontos, hogy az edzés a CORE (Törzs) izmok megerősítésére és a mozdulatok helyes kivitelezésére fordítja a legnagyobb hangsúlyt. Ezek mellett fontos, hogy az intervall módszert is alkalmazzuk, hisz ezáltal a pulzusunkat fejlesztjük.

 

Az órán sajáttestsúllyal, rugalmas ellenállásokkal, súlyokkal dolgoznak a Vendégek. Ebből kifolyólag az edzésen több fajta edzésmódszer ötvözését használja az edző. Természetesen nem meglepő, ha páros gyakorlatokkal találkozik az ember, és egyéb specifikus sportág gyakorlataival, hisz ezek is tökéletesen beépíthetőek az edzésekbe és a mindennapi életbe.

 

Fontos, hogy az edzésen figyeljünk a feladatok helyes végrehajtására és az óra végén csináljuk meg a nyújtást.

 

Cél, hogy a fáradtság mellett a mentális feltöltődés is meglegyen az edzés végén. Fontos, hogy érezzük a fejlődést!

Zsírégető Kondi

 

Az órán a fő izomcsoportokat hatékonyan megmozgatva dolgozunk, vegyesen kardió és erősítő gyakorlatokat alkalmazva. Fontos, hogy az óra nem koreografált. 

Az edzés során sajáttestsúlyos feladatokat is végzünk, hogy megtanuljuk használni a testünket. A hatékonyságot és a nehézséget növelve különböző eszközöket is használunk: többek között kézisúlyt, súlyzó rudat, gumikötelet, step padot.

 

Az órán, edzőként figyelek a gyakorlatok bemutatása mellet, hogy instrukciókkal, motivációkkal lássam el a mozogni vágyókat!

Minden órát egy alapos bemelegítéssel kezdünk, hogy felkészítsük az izmokat az erőkifejtésre. Ezt követi a fő rész, amelyben az erősítő gyakorlatok egész tárháza vár rád: guggolások, súlyemelés, hasizom gyakorlatok és JÓKEDV!. Zsírégető-Kondi edzés során zenére dolgozunk, ami garantálja a bulizás hangulatát!

 

Az órákat az elengedhetetlen nyújtással zárjuk, amely az izmok rugalmasságának megőrzésére szolgál, és csökkenti a később jelentkező izomlázat. 

Kezdő Spinning

 

Kezdőként mindenképpen érdemes néhány alapszabályt betartani, amivel elkerülhetőek az óra alatt fellépő kellemetlen érzések vagy az esetleges sérülések.

10 PERCCEL ELŐBB ÉRKEZZ ERRE AZ ÓRÁRA!
 

 

Alapfelszerelésként minimum 7 dl folyadék, leginkább tiszta víz javasolt, mivel hatalmas intenzitású sportról van szó, és a fokozott izzadás következtében nagy a folyadékvesztés, amit feltétlenül pótolni kell tekerés közben.
Az edzés közben folyamatosan csepegő izzadtság nagyon kellemetlen tud lenni, ezért érdemes törölközőt használni. Ezenkívül a tenyér is erőteljesen izzadni fog és a kormányon való csúszkálás elkerülése érdekében is célszerű törölközőt tartani magunknál.

A tekerés alatt a testsúly nagyrészt a lábra nehezedik, ami leginkább a talpon összpontosul. Ezért, ha puha talpú a cipő, erőteljes fájdalom fog jelentkezni a lábboltozatban és előidézhet talpi íngyulladást is és a lábfej zsibbadását is. Emiatt mindenképpen keménytalpú cipőt használjunk, és ha szenvedélyünkké válik, érdemes kifejezetten kerékpáros cipő beszerzése.

Ezen kívül érdemes figyelni a karjainkra. Ha egy edzés után fáj a vállunk, a csuklónk, akkor túlzottan ránehézkedtünk a karjainkra és a kormányra. Mindenképpen hasznos már az első órán figyelni a karok és a váll tudatos lazítására is.

Sokat segít, ha a kerékpár helyesen, a testi sajátosságainknak megfelelően van beállítva. Mindenképpen kérjük az edző szakszerű segítségét ebben, így garantáltan nem a nyergen való csúszkálás vagy a kormány elérésének küzdelme foglalja le majd a figyelmünket, hanem magával ragadhat a tekerés élménye.

 

Alakformáló

 
Alacsony intenzitású lépéskombinációkkal, saját testsúllyal, kézisúlyzóval, step paddal, gumiszalaggal, soft ball-al kombinált, minden főbb izomcsoportot megdolgoztató alakformáló edzés! Kezdőknek és idősebbeknek is ajánlott!

Bemelegítés után az órán különböző erősítő gyakorlatokkal haladunk, melyeket állásban és talajon is egyaránt végzünk, különböző eszközökkel színesítve. 

De nemcsak eszközökkel dolgozunk, a saját testsúlyunkat is bevetjük, ezzel még változatosabbá és élvezetesebbé téve az edzést. Az órát egy testet pihentető, izmokat ellazító nyújtással zárjuk.

Várlak sok szeretettel egy jó hangulatú, testet lelket formáló edzésen!!

Cross Kids

 

Huligánok Figyelem!

 

Ne unatkozzatok otthon, gyertek el inkább mozogni hozzánk!

Miért ajánljuk?

 

Olyan edzéssel várunk, ahol garantáljuk, hogy jól érzed magad és nem csak azért, mert egy szuper társasághoz tartozhatsz, hanem azért, mert magadnak is jót teszel! Itt nem fogod egyedül érezni magad, mert itt veled együtt edzenek a többiek is!

 

Lehetsz lány vagy fiú, sovány vagy kövér, akkor is itt a helyed, mert mi egy befogadó társaság vagyunk!
Segítünk abban, hogy hogyan fejlődj, hogyan legyél erősebb, hogyan javítsd a tartásod és mindezt egy élvezetes óra keretein belül!

 

Az edzéseken figyelünk arra, hogy a korosztálynak megfelelő erő-állóképesség, koordináció, stabilizáció, mobilizáció fejlesztés történjen, hisz ezek a legfontosabbak a felnőtt élethez.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerek a fokozatosság elve alapján fejlődjenek és érjék el a céljukat a segítségünkkel!

 

Várunk minden Örökmozgót az órákon!

 

Spinning®

 

1. Mi is a spinning?

Senkit ne tévesszen meg a rengetek bicikli a teremben, itt nem a hagyományos szobakerékpározásról van szó! A pörgős zene, a változatos gyakorlatok, tudják doppingolni az embert! Spinning az egyik leghatásosabb zsírégető edzés a folyamatos tekerésnek köszönhetően, valamint a mindennapi problémáinkat is kihajthatjuk magukból ezalatt a 60 perc alatt.

2. Hogyan épül fel egy óra?

Az edzés gondosan összeállított gyakorlatsorokból tevődik össze. Először is kezdődik egy rövid bemelegítéssel, mikor fokozatos terhelés mellett, a zene ritmusára tekerünk, majd jön az állóképesség fejlesztése. Ekkor hol állva, hol pedig ülve nyomjuk lendületesen a pedált, és próbáljuk tartani az edzővel az ütemet. A pulzusszám ennél a gyakorlatnál igencsak megemelkedik, tehát közben rohamosan égetjük el a kalóriákat! (Hozzá kell tenni, hogy egy óra alatt akár 900 kalóriától is megszabadulhatunk).
Utána kezdődhet az alakformálás! A zene lelassul, mi pedig feljebb vesszük az ellenállást, mintha hegynek felfelé mennénk. Itt is egyszer ülünk, egyszer állunk, de a lényeg, hogy ne lendületből tekerjünk, hanem izomból! Attól függően, hogy milyen pozícióban vagyunk, úgy dolgoztatjuk meg a combunkat, a vádlinkat, illetve a fenekünket.

3. Milyen hatásai vannak?

Mivel kardio edzésről van szó, ezért legjelentősebb hatása az állóképesség növelése, valamint a zsírégetés. Fejleszti az akaraterőt és a kitartást is, mivel kevesen vannak azok, akik fél óra után ne ülnének legszívesebben vissza a nyeregbe, hogy laza tempóban tekergessenek. A holtpont eléréskor ezért a legjobb, ha becsukjuk a szemünket, és csak a zenére figyelünk: ekkor szinte maguktól mozognak a lábak.
Mindezek mellett a keringésre is jótékony hatással van, mivel erősíti a szívet és a vér oxigénszállítása is megnő. A folyamatos munkavégzés következtében természetesen beindul a verejtékezés, így a szervezet méregtelenítése is.

4. Mire figyeljünk?

Az első és legfontosabb az, hogy végig legyen nálunk kellő mennyiségű folyadék, ugyanis az edzés közben rengeteg a vízveszteségünk, amit rövid időn belül pótolni kell! Ez lehet egyszerű csapvíz, de az extra hidratáltság érdekében beszerezhetünk erre a célra kifejlesztett sportitalokat is.
A cipő kiválasztására gondosan ügyeljünk, mivel ha vékony talpút veszünk fel, tekerés közben nyomhatja a talpunkat, ami íngyulladást is okozhat. Nadrág szempontjából érdemes a hosszú, boka alá érő fazont kerülni, nehogy a kerékpározás során beakadjon a szára a pedálba, vagy a bicikli valamely más részébe!

5. Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, aki meg szeretne szabadulni a súlyfeleslegétől egy tempós és pörgős edzés keretein belül. Nem baj, ha nincs meg hozzá elsőre az állóképessége, az idő előrehaladtával bárki megszerezheti az ehhez szükséges edzettségi szintet.
Ezen kívül nemtől és kortól függetlenül a spinning varázsa téged is el fog ragadni.

 

TRX®

 
Több célból is alkalmazható a TRX. Szuper eszköz erősítő edzés kiegészítéséhez, vagy helyette, illetve a rekreációban a nagy izomterheléssel járó sportversenyeket követően is használható. 

A gyógytornászok a rehabilitációban alkalmazzák, vagy ajánlják a gyógytornát követően izomerősítésre, izomtömeg növelésére. Előnye, hogy kis terhelésekkel, fokozatosan elérhető a javulás, a sérült testrész mozgástartományának helyreállítása.

Vannak korlátai is a TRX-nek, az eszköz ugyan 300 kg-ig tesztelt, de egy túlsúlyos ember nem tudja magát megtartani, és nem tudja a saját súlyát sem emelgetni. Ebben az esetben jó, ha tud segíteni az edző, amíg már nem okoz nehézséget az önálló edzés.

A TRX sokféleképpen használható, erősítés céljából összetett mozgásokat hajtunk végre vele, de egy alap gyakorlat könnyítésére is kiválóan alkalmas. Javítja az állóképességet a koordinációt, segíti a hajlékonyságot, fejleszti a core izmok stabilitását és javítja a testtartást is. Érdemes vele a gerinc melletti izmokat erősízeni, mert ülés közben elgyengülnek. Gyere és sajátítsd el a szabályos technikát!

 

Kettlebell

 

A kettlebell edzés nemcsak a tartáshibák javítására és a hátfájás megszüntetésére alkalmas, de tökéletes választás erőfejlesztés és fogyás szempontjából is. Erősíti a core (vagy tartó)izmokat, és segít a formás testalkat elérésében.

Kiegészítő edzésként is alkalmazzák úszók, futók, harcművészek és mindenki, aki több erőt, robbanékonyságot vagy állóképességet szeretne – legyen amatőr vagy akár olimpikon.

Mire jó a kettlebell edzés, hogyan működik?
A kettlebell hatása és vonzereje az egyszerűségében rejlik. A gyakorlatok a teljes testet átmozgatják, a felsőtestre valamivel jobban fókuszálva és nem is igénylik feltétlenül, hogy kifulladásig eddzünk. Mivel a kettlebell markolata nem a súly tengelyén helyezkedik el, a mi fogásunk is messzebb esik annak középpontjától. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatok közben folyamatos erőkifejtést és koordinációt igényel a mozgatása. Ennek köszönhető, hogy teljes testünket átmozgatja, ott fejleszt jobban, ahol szükséges, hiszen a kivitelezés csak több izomcsoport együttes bevonásával lehetséges. Fejlődik a koncentrációs készség, a koordináció és a test izomzata is, miközben dinamikusabbak, hajlékonyabbak leszünk és nem utolsó sorban zsírt is égetünk közben.

A kettlebell maga egy füles vasgolyó, fogantyús ágyúgolyó. Számos becenéven ismert, de a jellegzetes kettlebell valójában egy mezőgazdasági súlymérték újragondolása. A név angol hátteret sugall, ám az eszköz őshazája Oroszország, ahol girja néven a termény méréséhez használták ellensúlyként. Napjainkban azonban különféle színben és súllyal kapható és számos kettlebell edzés terv kedvelt eszköze.

Kinek való a kettlebell?
Mindenkinek. Fiataloknak, időseknek, nőknek, férfiaknak, azoknak, akik egészséges izomnövekedésre vágynak és azoknak, akik tónusos erősödésre. Köszönhetően az átfogó izommozgatásnak, pont ott fogsz fejlődni, ahol erre a legnagyobb szükség van. Ennek köszönhetően a kettlebell jótékony hatással van a keringésre, a szívműködésre, és jelentősen hozzájárul az ízületi fájdalmak megelőzéséhez is.

A kettlebell előnyei:
• kezdőknek és élsportolóknak egyaránt hasznos
• az egész test koordinált együttműködése szükséges a gyakorlatokhoz, ezáltal teljesen átmozgat
• időhatékony
• megfelelő diétával, életmóddal párosítva a kettlebell fogyaszt
• gépek nélkül edzhetsz
• egyszerre fejleszti az erőd, épít izmot és égeti a zsírt.

CrossFit

 

Mi az a CrossFit?
A CrossFit a funkcionális edzés alapjaira épülő edzésforma, amely alkalmazza a súlyemelés, erőemelés, gimnasztika, állóképességi sportok mozgásformáit is. Amerikai „származása” miatt gyakran a gyakorlatok angol elnevezését használjuk, ami megmutatja ennek határnélküliségét, mindenkinek, nemzetközi szinten érthetővé téve a gyakorlatokat.
A CrossFit legnagyobb összetartó ereje a közösség. Bár az edzések csoportos óra keretein belül zajlanak, mégis az egyén az, aki minden egyes edzésen saját magát próbálja meg legyőzni, miközben egy támogató közeg veszi körül.

Alapgyakorlatok, amikkel az órákon is találkozhatsz:
A kezdő órák első felében az alap súlyemelő gyakorlatok technikai elemeinek elsajátítása mellett nyújtó, mobilizáló, kiegészítő gyakorlatokkal segítjük a végrehajtás eredményességét. Az edzés második felében saját testsúlyos gyakorlatok mellett megismerkedhetsz kézisúlyzóval, kettlebellel végzett gyakorlatokkal, gimnasztikai elemekkel és betekintést nyerhetsz a kardiogépek világába is, mindezt izgalmas, minden edzésen más- és más feladatsorokon, úgynevezett WOD-okon keresztül (workout of the day).

Példák a gyakorlatokra:
•Fekvőtámasz
•Guggolás
•Burpee
•Kötélmászás
•Wallball
•Guggolás rúddal (front squat, back squat, overhead squat)
•A fej fölé nyomás, lökés (push press, strict press)
•Felhúzás (deadlift)

A kezdő CrossFit órák célja:
A kezdő CrossFit órákon elsődleges cél a saját testsúlyos, illetve kisebb súlyokkal végzett gyakorlatok elsajátítása, ismerkedés az alap súlyemelő gyakorlatokkal. Az erő-és állóképesség növelése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a mobilizációra, a koordinációt fejlesztő gyakorlatokra, illetve a feladatok preventív végrehajtására is.

Kiknek ajánljuk a kezdő órákat?
Mindenkinek, aki részese szeretne lenni egy összetartó csapatnak, miközben napról napra egyre fittebbé válik.
Ha szívesen kipróbálnád magad a világszerte egyre népszerűbb CrossFit világában, várunk sok szeretettel kezdő óráinkon!

Személyi Edzés

 

Személyi Edzés: Kollégáink által végigkísért, megtervezett edzés, ahol a vendég egyedi adottságaihoz és kéréseihez van alakítva a program. Személyre szabott edzéseinknél könnyebben és biztonságosabban elérhetőek a kitűzött célok, legyen szó rehabilitációról vagy alakformálásról. Alapelvünk, hogy edzőink progresszió alapján haladnak vendégeinkkel! Miben tudunk segíteni Neked? Alakformálás, fogyás, állóképesség fejlesztése, sérülés utáni felépülés, szakmai tanácsadás, specifikus edzések. Ha úgy döntöttél, hogy elkezdenéd a közös utat az általad választott edzőnkkel, akkor keresd bizalommal és kérd a segítségét!

 

SIMON BORI Specifikum: CrossFit edzés, Funkcionális edzés, Alakformálás, Fogyás, Állóképesség fejlesztés, Táplálkozási Tanácsadás

Telefonszám: +36 30 815 7724


VASAS MIKLÓS Specifikum: Trx edzés, Kettlebell edzés, Cross és Funkcionális edzések, Állóképsség fejlesztés, Fogyás, Alakformálás 

Telefonszám: + 36 70 422 2408 

 

HARASZTI PÉTER Specifikum: Alakformálás, Fogyás, Állóképesség fejlesztés, HIIT edzés, Rehabilitáció, Prevenció, Gerinc és Térd problémák kezelése, Masszázs, Egyensúly fejlesztés

Telefonszám: +36 20 971 1747