📞 06 30 971 5217 
hello@tfwg12.hu

Spinning®

 

1. Mi is a spinning?

Senkit ne tévesszen meg a rengetek bicikli a teremben, itt nem a hagyományos szobakerékpározásról van szó! A pörgős zene, a változatos gyakorlatok, tudják doppingolni az embert! Spinning az egyik leghatásosabb zsírégető edzés a folyamatos tekerésnek köszönhetően, valamint a mindennapi problémáinkat is kihajthatjuk magukból ezalatt a 60 perc alatt.

2. Hogyan épül fel egy óra?

Az edzés gondosan összeállított gyakorlatsorokból tevődik össze. Először is kezdődik egy rövid bemelegítéssel, mikor fokozatos terhelés mellett, a zene ritmusára tekerünk, majd jön az állóképesség fejlesztése. Ekkor hol állva, hol pedig ülve nyomjuk lendületesen a pedált, és próbáljuk tartani az edzővel az ütemet. A pulzusszám ennél a gyakorlatnál igencsak megemelkedik, tehát közben rohamosan égetjük el a kalóriákat! (Hozzá kell tenni, hogy egy óra alatt akár 900 kalóriától is megszabadulhatunk).
Utána kezdődhet az alakformálás! A zene lelassul, mi pedig feljebb vesszük az ellenállást, mintha hegynek felfelé mennénk. Itt is egyszer ülünk, egyszer állunk, de a lényeg, hogy ne lendületből tekerjünk, hanem izomból! Attól függően, hogy milyen pozícióban vagyunk, úgy dolgoztatjuk meg a combunkat, a vádlinkat, illetve a fenekünket.

3. Milyen hatásai vannak?

Mivel kardio edzésről van szó, ezért legjelentősebb hatása az állóképesség növelése, valamint a zsírégetés. Fejleszti az akaraterőt és a kitartást is, mivel kevesen vannak azok, akik fél óra után ne ülnének legszívesebben vissza a nyeregbe, hogy laza tempóban tekergessenek. A holtpont eléréskor ezért a legjobb, ha becsukjuk a szemünket, és csak a zenére figyelünk: ekkor szinte maguktól mozognak a lábak.
Mindezek mellett a keringésre is jótékony hatással van, mivel erősíti a szívet és a vér oxigénszállítása is megnő. A folyamatos munkavégzés következtében természetesen beindul a verejtékezés, így a szervezet méregtelenítése is.

4. Mire figyeljünk?

Az első és legfontosabb az, hogy végig legyen nálunk kellő mennyiségű folyadék, ugyanis az edzés közben rengeteg a vízveszteségünk, amit rövid időn belül pótolni kell! Ez lehet egyszerű csapvíz, de az extra hidratáltság érdekében beszerezhetünk erre a célra kifejlesztett sportitalokat is.
A cipő kiválasztására gondosan ügyeljünk, mivel ha vékony talpút veszünk fel, tekerés közben nyomhatja a talpunkat, ami íngyulladást is okozhat. Nadrág szempontjából érdemes a hosszú, boka alá érő fazont kerülni, nehogy a kerékpározás során beakadjon a szára a pedálba, vagy a bicikli valamely más részébe!

5. Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, aki meg szeretne szabadulni a súlyfeleslegétől egy tempós és pörgős edzés keretein belül. Nem baj, ha nincs meg hozzá elsőre az állóképessége, az idő előrehaladtával bárki megszerezheti az ehhez szükséges edzettségi szintet.
Ezen kívül nemtől és kortól függetlenül a spinning varázsa téged is el fog ragadni.

 

TRX®

 
Több célból is alkalmazható a TRX. Szuper eszköz erősítő edzés kiegészítéséhez, vagy helyette, illetve a rekreációban a nagy izomterheléssel járó sportversenyeket követően is használható. 

A gyógytornászok a rehabilitációban alkalmazzák, vagy ajánlják a gyógytornát követően izomerősítésre, izomtömeg növelésére. Előnye, hogy kis terhelésekkel, fokozatosan elérhető a javulás, a sérült testrész mozgástartományának helyreállítása.

Vannak korlátai is a TRX-nek, az eszköz ugyan 300 kg-ig tesztelt, de egy túlsúlyos ember nem tudja magát megtartani, és nem tudja a saját súlyát sem emelgetni. Ebben az esetben jó, ha tud segíteni az edző, amíg már nem okoz nehézséget az önálló edzés.

A TRX sokféleképpen használható, erősítés céljából összetett mozgásokat hajtunk végre vele, de egy alap gyakorlat könnyítésére is kiválóan alkalmas. Javítja az állóképességet a koordinációt, segíti a hajlékonyságot, fejleszti a core izmok stabilitását és javítja a testtartást is. Érdemes vele a gerinc melletti izmokat erősízeni, mert ülés közben elgyengülnek. Gyere és sajátítsd el a szabályos technikát!

 

Alakformáló

 

Az alakformáló egy csoportos edzésforma, ahol a zenére végzett aerob mozgást kombináljuk az erősítő gyakorlatokkal.
4 fő részből áll:
1. Bemelegítés: Dinamikus mozdulatokat végzünk, melyek segítenek a vérkeringés felpörgetésében, az izmok ellazításásban.
2. Alakformálás: Ez a legintenzívebb rész, itt történik a zsírégetés és egyben az izomzat formálódása. Gyorsabb, ritmikusabb gyakorlatokat végzünk, melyek a pulzusszámot magasan tartják. Segítségünkre lesz a step pad, lábsúlyok, súlyzók, soft labda, szalag stb.
3. Erősítés: (állva,fekve) súlyzók, lábsúlyok, szalag, soft labda stb.segítségével
4. Nyújtás: a gyorsabb regeneráció elérése érdekében és az esetleges izomláz elkerüléséért

Szeretettel várok mindenkit, aki szeret zenére tornázni, táncolni, aki szeretne pár kilótól megszabadulni, aki az állóképességén akar javítani,de közben izmot is akar növelni és nem utolsó sorban ,aki javítani szeretne az általános közérzetén.

Zsírégető Kondi

 

Az órán a fő izomcsoportokat hatékonyan megmozgatva dolgozunk, vegyesen kardió és erősítő gyakorlatokat alkalmazva. Fontos, hogy az óra nem koreografált. 

Az edzés során sajáttestsúlyos feladatokat is végzünk, hogy megtanuljuk használni a testünket. A hatékonyságot és a nehézséget növelve különböző eszközöket is használunk: többek között kézisúlyt, súlyzó rudat, gumikötelet, step padot.

 

Az órán, edzőként figyelek a gyakorlatok bemutatása mellet, hogy instrukciókkal, motivációkkal lássam el a mozogni vágyókat!

Minden órát egy alapos bemelegítéssel kezdünk, hogy felkészítsük az izmokat az erőkifejtésre. Ezt követi a fő rész, amelyben az erősítő gyakorlatok egész tárháza vár rád: guggolások, súlyemelés, hasizom gyakorlatok és JÓKEDV!. Zsírégető-Kondi edzés során zenére dolgozunk, ami garantálja a bulizás hangulatát!

 

Az órákat az elengedhetetlen nyújtással zárjuk, amely az izmok rugalmasságának megőrzésére szolgál, és csökkenti a később jelentkező izomlázat. 

Cross Training

 

Fontos, hogy az edzés a CORE (Törzs) izmok megerősítésére és a mozdulatok helyes kivitelezésére fordítja a legnagyobb hangsúlyt. Ezek mellett fontos, hogy az intervall módszert is alkalmazzuk, hisz ezáltal a pulzusunkat fejlesztjük.

 

Az órán sajáttestsúllyal, rugalmas ellenállásokkal, súlyokkal dolgoznak a Vendégek. Ebből kifolyólag az edzésen több fajta edzésmódszer ötvözését használja az edző. Természetesen nem meglepő, ha páros gyakorlatokkal találkozik az ember, és egyéb specifikus sportág gyakorlataival, hisz ezek is tökéletesen beépíthetőek az edzésekbe és a mindennapi életbe.

 

Fontos, hogy az edzésen figyeljünk a feladatok helyes végrehajtására és az óra végén csináljuk meg a nyújtást.

 

Cél, hogy a fáradtság mellett a mentális feltöltődés is meglegyen az edzés végén. Fontos, hogy érezzük a fejlődést!

Funkcionális Köredzés

 

Ezen az órán állomásokon dolgozol időre. Mivel funkcionális edzés, ezért az egész testet átmozgatja. Itt külön nem dolgozol az izomcsoportokra, hanem egyszerre több izmot használsz, fejlesztesz. Az egész tested egyben fejlődik. A Funkcionális edzéseken a gyakorlatokat a hétköznapi mozdulatok, feladatok ihletik meg, így egy változatos gyakorlatsor az, amit csinálhatsz.
Fontos, hogy ezen az órán olyan core izmokat erősíts, amik az életet megkönnyebbítik és felkészítik a testedet a nagyobb terhelésre.
Egy funkcionális edzés azért jó, mert használhatod saját magadat is és az eszközöket is ahhoz, hogy fejlődj.
Ebből kifolyólag ez az edzéstípus többféle hatékonysággal bír: állóképesség fejlesztés, fogyás, alakformálás, izomépítés.
Órán fontos a tudatosság és a fokozatosság! Ne csak a terhelés nőjön, hanem figyeljünk oda a prevencióra is!

Box-Kondi

A Box kondi egy hatékony és szórakoztató óratípus, amely ideális azoknak, akik egyaránt szeretnék formálni a testüket, fogyni vágynak, vagy esetleg a felhalmozódó stressztől akarnak megszabadulni.
Az óra során a box gyakorlatokat kombináljuk az aerobik mozdulatokkal, így átmozgatva a karokat, lábakat és a törzs izmait is. A box aerobiknak számos előnyei vannak.
Többek között segít a kalóriák elégetésében, az izomzat formálásában, a szív és érrendszer működésének javításában, valamint a feszültség csökkentésében.
Az óra 4 részből tevődik össze:
1. Bemelegítés melyben már megjelennek a box alap elemei (ütések)
2. Aerobik szakasz, ahol a mozdulatok változatosak, intenzívek, nagyon hatékonyak
3. Erősítés, amikor is megdolgoztatjuk a főbb izomcsoportokat súlyzók, lábsúlyok, szalag, step pad segítségével (állva és talajon)
4. Levezetéssel, statikus nyújtással zárunk, mely javítja az izomzat rugalmasságát

Várok szeretettel mindenkit, aki szeretne formás farizmokat, combokat, a törzs, a kar izmait is szeretné tónusossá tenni és mindeközben zsírt égetni.

Kettlebell

 

A kettlebell edzés nemcsak a tartáshibák javítására és a hátfájás megszüntetésére alkalmas, de tökéletes választás erőfejlesztés és fogyás szempontjából is. Erősíti a core (vagy tartó)izmokat, és segít a formás testalkat elérésében.

Kiegészítő edzésként is alkalmazzák úszók, futók, harcművészek és mindenki, aki több erőt, robbanékonyságot vagy állóképességet szeretne – legyen amatőr vagy akár olimpikon.

Mire jó a kettlebell edzés, hogyan működik?
A kettlebell hatása és vonzereje az egyszerűségében rejlik. A gyakorlatok a teljes testet átmozgatják, a felsőtestre valamivel jobban fókuszálva és nem is igénylik feltétlenül, hogy kifulladásig eddzünk. Mivel a kettlebell markolata nem a súly tengelyén helyezkedik el, a mi fogásunk is messzebb esik annak középpontjától. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatok közben folyamatos erőkifejtést és koordinációt igényel a mozgatása. Ennek köszönhető, hogy teljes testünket átmozgatja, ott fejleszt jobban, ahol szükséges, hiszen a kivitelezés csak több izomcsoport együttes bevonásával lehetséges. Fejlődik a koncentrációs készség, a koordináció és a test izomzata is, miközben dinamikusabbak, hajlékonyabbak leszünk és nem utolsó sorban zsírt is égetünk közben.

A kettlebell maga egy füles vasgolyó, fogantyús ágyúgolyó. Számos becenéven ismert, de a jellegzetes kettlebell valójában egy mezőgazdasági súlymérték újragondolása. A név angol hátteret sugall, ám az eszköz őshazája Oroszország, ahol girja néven a termény méréséhez használták ellensúlyként. Napjainkban azonban különféle színben és súllyal kapható és számos kettlebell edzés terv kedvelt eszköze.

Kinek való a kettlebell?
Mindenkinek. Fiataloknak, időseknek, nőknek, férfiaknak, azoknak, akik egészséges izomnövekedésre vágynak és azoknak, akik tónusos erősödésre. Köszönhetően az átfogó izommozgatásnak, pont ott fogsz fejlődni, ahol erre a legnagyobb szükség van. Ennek köszönhetően a kettlebell jótékony hatással van a keringésre, a szívműködésre, és jelentősen hozzájárul az ízületi fájdalmak megelőzéséhez is.

A kettlebell előnyei:
• kezdőknek és élsportolóknak egyaránt hasznos
• az egész test koordinált együttműködése szükséges a gyakorlatokhoz, ezáltal teljesen átmozgat
• időhatékony
• megfelelő diétával, életmóddal párosítva a kettlebell fogyaszt
• gépek nélkül edzhetsz
• egyszerre fejleszti az erőd, épít izmot és égeti a zsírt.

Tabata

 

Mi az a Tabata edzés?


A lényege, hogy 20 másodperc rendkívül intenzív mozgás és 10 másodperc pihenő váltogatja egymást, de összesen csak 4 percig (azaz 8 szakaszra oszlik az edzés maga).

Ez egyensúlyt teremt az alacsonyabb és magasabb intenzitású edzéselemek között. Előbbi előnye nyilvánvalóan az, hogy könnyebb kitartani, míg utóbbival az izomtömeget növeljük.

A kutatók szerint ez az „amennyire rövid, annyira intenzív” edzés többet ér a szervezet aerob és anaerob energiatermelő folyamatai szempontjából, mintha egy órán keresztül mérsékelt intenzitású kardió edzést folytatnánk (azaz például futnánk).

Mindez azért lehetséges, mert a pihenő csak feleannyi ideig tart, mint a mozgás, így a testünknek nincs alkalma teljesen regenerálódni, azaz körülbelül a sorozat fele után nem sokkal eljutunk a maximális oxigénfelvételig.

Junior Cross

 

Huligánok Figyelem!

Ne unatkozzatok otthon, gyertek el inkább mozogni hozzánk!

Miért ajánljuk?

Olyan edzéssel várunk, ahol garantáljuk, hogy jól érzed magad és nem csak azért, mert egy szuper társasághoz tartozhatsz, hanem azért, mert magadnak is jót teszel! Itt nem fogod egyedül érezni magad, mert itt veled együtt edzenek a többiek is!

Lehetsz lány vagy fiú, sovány vagy kövér, akkor is itt a helyed, mert mi egy befogadó társaság vagyunk!
Segítünk abban, hogy hogyan fejlődj, hogyan legyél erősebb, hogyan javítsd a tartásod és mindezt egy élvezetes óra keretein belül!

Az edzéseken figyelünk arra, hogy a korosztálynak megfelelő erő-állóképesség, koordináció, stabilizáció, mobilizáció fejlesztés történjen, hisz ezek a legfontosabbak a felnőtt élethez.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerek a fokozatosság elve alapján fejlődjenek és érjék el a céljukat a segítségünkkel!

Várunk minden Örökmozgót az órákon!

Jóga

 

Sokan úgy képzelik a jógázást, hogy levitálni( lebegés) tanulunk, imádkozni kell és batikolt bő ruhákban járni raszta hajjal. A jóga valójában nagyon sokszínű. Mindannyian mások vagyunk, mint a hópihék, és mindannyian máshogy éljük meg a jógázás élményét is. A jóga népszerűségének köszönhetően pedig számtalan jógastílus kínál különböző megoldásokat a felmerülő kérdésekre és problémákra.

Ez változó lehet, de általában:
1. fizikai testhelyzetek, úgynevezett ászanák gyakorlása
2. koncentráció, vagyis az elme irányítása (ezt lehet ászanák segítségével, vagy meditációval gyakorolni)
3. a légzés, és ezzel együtt az életerő (prána) irányítása
Ez a három dolog képviseli a lényünk három részét: test, elme és lélek (ami a lélegzetben nyilvánul meg).

Miért jógázzak?
Mindenki más motivációval kezd neki a gyakorlásnak, és általában ez a motiváció változni fog, ahogy gyakorolsz. Amíg ez kialakul Nálad, inspirációnak íme néhány jótékony hatás, amit a jógázásnak tulajdonítanak:
* stresszoldás (alvászavarok és a stresszhez kapcsolódó betegségek, pszichés problémák elkerülése)
* koncentráció és hatékonyság növelése
* alakformálás (ideális testsúly elérése, szálkásítás, az izmok úgy erősödnek, hogy nem veszítenek a rugalmasságukból)
* hormonháztartás kiegyensúlyozása (nőknek és férfiaknak egyaránt, minden életkorban és élethelyzetben)
* vérkeringés és nyirokkeringés fokozása (szív- és érrendszeri betegségek kockázata csökken, az immunrendszer megerősödik)
* a gerinc egészségének megőrzése (tartásjavítás, ülő életmóddal járó problémák megelőzése)
* az anyagcsere javítása (a méregtelenítő és emésztő szervek működése fokozódik, emésztéssel kapcsolatos problémák, mint pl gyomorégés, reflux, székrekedés, stb megszűnhetnek)
* az ízületek egészségesen tartása

Privát személyi edzés nőknek

 

Fogyás? Izomépítés? Legyen szó bármelyikről, szaktudást igényel. Nőként sem kell félni a súlyzók világától, hiszen egy szakképzett tréner számtalan változatos edzéstechnikával segít az egyéni cél elérésében a nőies alak megtartása mellett/ formálása mellett.
Mi szól még a személyi edzés mellett mellett?
Egy jó trénerrel biztonságosan elsajátítod a gyakorlatok helyes kivitelezését, a csak rád szentelt odafigyeléssel pedig elkerülöd a sérüléseket.

Személyi edzéseim célja az egyénileg meghatározott ideális, egészséges, nőies fizikum kialakítása a lelki egyensúly megtartása mellett.Ez az egy óra csak Rólad szól! Maximálisan magadra tudsz koncentrálni zavaró tényezők nélkül.

 

TORDA EVELIN 
+36 20 262 1788

Személyi Edzés

 

Személyi Edzés: Kollégáink által végigkísért, megtervezett edzés, ahol a vendég egyedi adottságaihoz és kéréseihez van alakítva a program.

Személyre szabott edzéseinknél könnyebben és biztonságosabban elérhetőek a kitűzött célok, legyen szó rehabilitációról vagy alakformálásról. Alapelvünk, hogy edzőink progresszió alapján haladnak vendégeinkkel! 


Miben tudunk segíteni Neked? 


Alakformálás, fogyás, állóképesség fejlesztése, sérülés utáni felépülés, szakmai tanácsadás, specifikus edzések. Ha úgy döntöttél, hogy elkezdenéd a közös utat az általad választott edzőnkkel, akkor keresd bizalommal és kérd a segítségét!


VASAS MIKLÓS 

+ 36 70 422 2408 

 

HARASZTI PÉTER 

 +36 20 971 1747