📞 06 30 971 5217 

hello@tfwg12.hu

Spinning®

 

1. Mi is a spinning?

Senkit ne tévesszen meg a rengetek bicikli a teremben, itt nem a hagyományos szobakerékpározásról van szó! A pörgős zene, a változatos gyakorlatok, tudják doppingolni az embert! Spinning az egyik leghatásosabb zsírégető edzés a folyamatos tekerésnek köszönhetően, valamint a mindennapi problémáinkat is kihajthatjuk magukból ezalatt a 60 perc alatt.

2. Hogyan épül fel egy óra?

Az edzés gondosan összeállított gyakorlatsorokból tevődik össze. Először is kezdődik egy rövid bemelegítéssel, mikor fokozatos terhelés mellett, a zene ritmusára tekerünk, majd jön az állóképesség fejlesztése. Ekkor hol állva, hol pedig ülve nyomjuk lendületesen a pedált, és próbáljuk tartani az edzővel az ütemet. A pulzusszám ennél a gyakorlatnál igencsak megemelkedik, tehát közben rohamosan égetjük el a kalóriákat! (Hozzá kell tenni, hogy egy óra alatt akár 900 kalóriától is megszabadulhatunk).
Utána kezdődhet az alakformálás! A zene lelassul, mi pedig feljebb vesszük az ellenállást, mintha hegynek felfelé mennénk. Itt is egyszer ülünk, egyszer állunk, de a lényeg, hogy ne lendületből tekerjünk, hanem izomból! Attól függően, hogy milyen pozícióban vagyunk, úgy dolgoztatjuk meg a combunkat, a vádlinkat, illetve a fenekünket.

3. Milyen hatásai vannak?

Mivel kardio edzésről van szó, ezért legjelentősebb hatása az állóképesség növelése, valamint a zsírégetés. Fejleszti az akaraterőt és a kitartást is, mivel kevesen vannak azok, akik fél óra után ne ülnének legszívesebben vissza a nyeregbe, hogy laza tempóban tekergessenek. A holtpont eléréskor ezért a legjobb, ha becsukjuk a szemünket, és csak a zenére figyelünk: ekkor szinte maguktól mozognak a lábak.
Mindezek mellett a keringésre is jótékony hatással van, mivel erősíti a szívet és a vér oxigénszállítása is megnő. A folyamatos munkavégzés következtében természetesen beindul a verejtékezés, így a szervezet méregtelenítése is.

4. Mire figyeljünk?

Az első és legfontosabb az, hogy végig legyen nálunk kellő mennyiségű folyadék, ugyanis az edzés közben rengeteg a vízveszteségünk, amit rövid időn belül pótolni kell! Ez lehet egyszerű csapvíz, de az extra hidratáltság érdekében beszerezhetünk erre a célra kifejlesztett sportitalokat is.
A cipő kiválasztására gondosan ügyeljünk, mivel ha vékony talpút veszünk fel, tekerés közben nyomhatja a talpunkat, ami íngyulladást is okozhat. Nadrág szempontjából érdemes a hosszú, boka alá érő fazont kerülni, nehogy a kerékpározás során beakadjon a szára a pedálba, vagy a bicikli valamely más részébe!

5. Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, aki meg szeretne szabadulni a súlyfeleslegétől egy tempós és pörgős edzés keretein belül. Nem baj, ha nincs meg hozzá elsőre az állóképessége, az idő előrehaladtával bárki megszerezheti az ehhez szükséges edzettségi szintet.
Ezen kívül nemtől és kortól függetlenül a spinning varázsa téged is el fog ragadni.

 

TRX®

 
Több célból is alkalmazható a TRX. Szuper eszköz erősítő edzés kiegészítéséhez, vagy helyette, illetve a rekreációban a nagy izomterheléssel járó sportversenyeket követően is használható. 

A gyógytornászok a rehabilitációban alkalmazzák, vagy ajánlják a gyógytornát követően izomerősítésre, izomtömeg növelésére. Előnye, hogy kis terhelésekkel, fokozatosan elérhető a javulás, a sérült testrész mozgástartományának helyreállítása.

Vannak korlátai is a TRX-nek, az eszköz ugyan 300 kg-ig tesztelt, de egy túlsúlyos ember nem tudja magát megtartani, és nem tudja a saját súlyát sem emelgetni. Ebben az esetben jó, ha tud segíteni az edző, amíg már nem okoz nehézséget az önálló edzés.

A TRX sokféleképpen használható, erősítés céljából összetett mozgásokat hajtunk végre vele, de egy alap gyakorlat könnyítésére is kiválóan alkalmas. Javítja az állóképességet a koordinációt, segíti a hajlékonyságot, fejleszti a core izmok stabilitását és javítja a testtartást is. Érdemes vele a gerinc melletti izmokat erősízeni, mert ülés közben elgyengülnek. Gyere és sajátítsd el a szabályos technikát!

 

Alakformáló

 

Az alakformáló egy csoportos edzésforma, ahol a zenére végzett aerob mozgást kombináljuk az erősítő gyakorlatokkal.
4 fő részből áll:
1. Bemelegítés: Dinamikus mozdulatokat végzünk, melyek segítenek a vérkeringés felpörgetésében, az izmok ellazításásban.
2. Alakformálás: Ez a legintenzívebb rész, itt történik a zsírégetés és egyben az izomzat formálódása. Gyorsabb, ritmikusabb gyakorlatokat végzünk, melyek a pulzusszámot magasan tartják. Segítségünkre lesz a step pad, lábsúlyok, súlyzók, soft labda, szalag stb.
3. Erősítés: (állva,fekve) súlyzók, lábsúlyok, szalag, soft labda stb.segítségével
4. Nyújtás: a gyorsabb regeneráció elérése érdekében és az esetleges izomláz elkerüléséért

Szeretettel várok mindenkit, aki szeret zenére tornázni, táncolni, aki szeretne pár kilótól megszabadulni, aki az állóképességén akar javítani,de közben izmot is akar növelni és nem utolsó sorban ,aki javítani szeretne az általános közérzetén.

Zsírégető Kondi

 

Az órán a fő izomcsoportokat hatékonyan megmozgatva dolgozunk, vegyesen kardió és erősítő gyakorlatokat alkalmazva. Fontos, hogy az óra nem koreografált. 

Az edzés során sajáttestsúlyos feladatokat is végzünk, hogy megtanuljuk használni a testünket. A hatékonyságot és a nehézséget növelve különböző eszközöket is használunk: többek között kézisúlyt, súlyzó rudat, gumikötelet, step padot.

 

Az órán, edzőként figyelek a gyakorlatok bemutatása mellet, hogy instrukciókkal, motivációkkal lássam el a mozogni vágyókat!

Minden órát egy alapos bemelegítéssel kezdünk, hogy felkészítsük az izmokat az erőkifejtésre. Ezt követi a fő rész, amelyben az erősítő gyakorlatok egész tárháza vár rád: guggolások, súlyemelés, hasizom gyakorlatok és JÓKEDV!. Zsírégető-Kondi edzés során zenére dolgozunk, ami garantálja a bulizás hangulatát!

 

Az órákat az elengedhetetlen nyújtással zárjuk, amely az izmok rugalmasságának megőrzésére szolgál, és csökkenti a később jelentkező izomlázat. 

Hot Iron

A HOT IRON egy zenére végrehajtott, koreografált, súlyzórudas, csoportos óratípus, melynek minden mozzanata előre megtervezett, és amelynek egymásra épülő rendszerében három nehézségi szintet különböztetünk meg: HOT IRON 1, HOT IRON 2, IRON CROSS.
Sok kezdő hölgyvendégben felmerül a kérdés, hogy “Nem lesz-e túl izmos, ha súlyzókkal edz?” Nos, erre az a válasz, hogy ahhoz, hogy valaki “túl izmos” legyen, sokkal nagyobb súlyokkal, és lényegesen koncentráltabb módon kell edzenie, mint heti néhány alkalom HOT IRON, még akkor is, ha minden egyes órán valóban határterhelésen dolgozik. Ebben az edzésrendszerben ugyanis – még a legkeményebb IRON CROSS szinten is – relatíve alacsony a súly, és magas az ismétlésszám. A hölgyeknek azért sem kell félniük attól, hogy “túl férfiasak” lesznek, mert a női hormonrendszer lényegesen kevesebb izomépítésért felelős hormont tartalmaz, ezért a nők számára a súlyzós edzés okozta terhelés természetes módon csak annyi izomzat felépítését teszi lehetővé, amennyi a tónusos, formás fizikum eléréséhez szükséges. Tudományos tény továbbá, hogy a súlyzós edzések hatékonyabban égetik a kalóriákat, mindamellett pedig definiáltabb izomzatot eredményeznek, mint a tisztán csak kardió jellegű edzésrendszerek. Részben ezért járnak HOT IRON órákra nemcsak nők, hanem bizony férfiak is. Na meg azért, mert ez az óratípus, amellett, hogy rendkívül hatékony, kifejezetten szórakoztató is.

Cross Training

 

Fontos, hogy az edzés a CORE (Törzs) izmok megerősítésére és a mozdulatok helyes kivitelezésére fordítja a legnagyobb hangsúlyt. Ezek mellett fontos, hogy az intervall módszert is alkalmazzuk, hisz ezáltal a pulzusunkat fejlesztjük.

 

Az órán sajáttestsúllyal, rugalmas ellenállásokkal, súlyokkal dolgoznak a Vendégek. Ebből kifolyólag az edzésen több fajta edzésmódszer ötvözését használja az edző. Természetesen nem meglepő, ha páros gyakorlatokkal találkozik az ember, és egyéb specifikus sportág gyakorlataival, hisz ezek is tökéletesen beépíthetőek az edzésekbe és a mindennapi életbe.

 

Fontos, hogy az edzésen figyeljünk a feladatok helyes végrehajtására és az óra végén csináljuk meg a nyújtást.

 

Cél, hogy a fáradtság mellett a mentális feltöltődés is meglegyen az edzés végén. Fontos, hogy érezzük a fejlődést!

Funkcionális Köredzés

 

Ezen az órán állomásokon dolgozol időre. Mivel funkcionális edzés, ezért az egész testet átmozgatja. Itt külön nem dolgozol az izomcsoportokra, hanem egyszerre több izmot használsz, fejlesztesz. Az egész tested egyben fejlődik. A Funkcionális edzéseken a gyakorlatokat a hétköznapi mozdulatok, feladatok ihletik meg, így egy változatos gyakorlatsor az, amit csinálhatsz.
Fontos, hogy ezen az órán olyan core izmokat erősíts, amik az életet megkönnyebbítik és felkészítik a testedet a nagyobb terhelésre.
Egy funkcionális edzés azért jó, mert használhatod saját magadat is és az eszközöket is ahhoz, hogy fejlődj.
Ebből kifolyólag ez az edzéstípus többféle hatékonysággal bír: állóképesség fejlesztés, fogyás, alakformálás, izomépítés.
Órán fontos a tudatosság és a fokozatosság! Ne csak a terhelés nőjön, hanem figyeljünk oda a prevencióra is!

Kettlebell

 

A kettlebell edzés nemcsak a tartáshibák javítására és a hátfájás megszüntetésére alkalmas, de tökéletes választás erőfejlesztés és fogyás szempontjából is. Erősíti a core (vagy tartó)izmokat, és segít a formás testalkat elérésében.

Kiegészítő edzésként is alkalmazzák úszók, futók, harcművészek és mindenki, aki több erőt, robbanékonyságot vagy állóképességet szeretne – legyen amatőr vagy akár olimpikon.

Mire jó a kettlebell edzés, hogyan működik?
A kettlebell hatása és vonzereje az egyszerűségében rejlik. A gyakorlatok a teljes testet átmozgatják, a felsőtestre valamivel jobban fókuszálva és nem is igénylik feltétlenül, hogy kifulladásig eddzünk. Mivel a kettlebell markolata nem a súly tengelyén helyezkedik el, a mi fogásunk is messzebb esik annak középpontjától. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatok közben folyamatos erőkifejtést és koordinációt igényel a mozgatása. Ennek köszönhető, hogy teljes testünket átmozgatja, ott fejleszt jobban, ahol szükséges, hiszen a kivitelezés csak több izomcsoport együttes bevonásával lehetséges. Fejlődik a koncentrációs készség, a koordináció és a test izomzata is, miközben dinamikusabbak, hajlékonyabbak leszünk és nem utolsó sorban zsírt is égetünk közben.

A kettlebell maga egy füles vasgolyó, fogantyús ágyúgolyó. Számos becenéven ismert, de a jellegzetes kettlebell valójában egy mezőgazdasági súlymérték újragondolása. A név angol hátteret sugall, ám az eszköz őshazája Oroszország, ahol girja néven a termény méréséhez használták ellensúlyként. Napjainkban azonban különféle színben és súllyal kapható és számos kettlebell edzés terv kedvelt eszköze.

Kinek való a kettlebell?
Mindenkinek. Fiataloknak, időseknek, nőknek, férfiaknak, azoknak, akik egészséges izomnövekedésre vágynak és azoknak, akik tónusos erősödésre. Köszönhetően az átfogó izommozgatásnak, pont ott fogsz fejlődni, ahol erre a legnagyobb szükség van. Ennek köszönhetően a kettlebell jótékony hatással van a keringésre, a szívműködésre, és jelentősen hozzájárul az ízületi fájdalmak megelőzéséhez is.

A kettlebell előnyei:
• kezdőknek és élsportolóknak egyaránt hasznos
• az egész test koordinált együttműködése szükséges a gyakorlatokhoz, ezáltal teljesen átmozgat
• időhatékony
• megfelelő diétával, életmóddal párosítva a kettlebell fogyaszt
• gépek nélkül edzhetsz
• egyszerre fejleszti az erőd, épít izmot és égeti a zsírt.

Személyi Edzés

 

Személyi Edzés: Kollégáink által végigkísért, megtervezett edzés, ahol a vendég egyedi adottságaihoz és kéréseihez van alakítva a program.

Személyre szabott edzéseinknél könnyebben és biztonságosabban elérhetőek a kitűzött célok, legyen szó rehabilitációról vagy alakformálásról. Alapelvünk, hogy edzőink progresszió alapján haladnak vendégeinkkel! 

Miben tudunk segíteni Neked? 

Alakformálás, fogyás, állóképesség fejlesztése, sérülés utáni felépülés, szakmai tanácsadás, specifikus edzések. Ha úgy döntöttél, hogy elkezdenéd a közös utat az általad választott edzőnkkel, akkor keresd bizalommal és kérd a segítségét!

 

Bejelentkezés: 

+36 30 971 5217