📞 06 30 971 5217 

hello@tfwg12.hu

Kéne egy kis POZITÍV gondolkodás!

Munkámból kifolyólag sok emberrel találkozom nap mint nap. És egy valamit mindig csinálok azaz kettőt. Köszönök és megkérdezem az illetőt, hogy van!? Fura azt tapasztalni, hogy kevesen mondják azt, hogy: jól, pörgősen, vidáman, energikusan. Inkább azt a választ szoktam kapni, hogy fáradtan, leverve, kizsigerelve és stb.
Nálunk a családba van egy szokás. (Szüleimtől tanultam!)


Esténként, lefekvés előtt a gyerekekkel beülünk az ágyba és mindenki elmondja azt, hogy minek örült a mai napon. Ezt fontosnak tartom, hiszen bármi kicsi is a dolog, elmondjuk egymásnak és örülünk a másik boldogságának.

Én sokszor szoktam mondani, hogy: Volt mit dolgozni ma, volt mit enni ma, hazaértem a családomhoz, tudtam edzeni egyet, finom ebédet főzött a Feleségem, tiszta házba értem haza. Ezek apróságoknak tűnnek, de fontosak.


Miért? Miért fontos az apró dolgoknak is örülni és megköszönni? Milyen változást hozhatnak?


Azért, mert ezek változtatják meg a szemléletünket, életünket és szokásainkat. Ha folyton csak morgunk, mindenben a rosszat nézzük, akkor miért és hogyan látnánk meg a jót? Folyton csak azt fogjuk érezni, hogy fáj mindenünk, nincs kedvünk változtatni, depressziósak vagyunk, jó ez a sok rossz úgy, ahogy van…Sőt, még a szomszéd fája is átlóg a kertembe…felháborító. (Még árnyékot is ad a mi házunkra nem? Én jártam jól vele, de azért morgolódni csak lehet, mert ősszel gereblyézni kell a leveleket, ergo, meg kell mozduljak. pfffff Felhárbortó)


Bocsi, de hát olyan apróságokon tudunk kiakadni manapság…


Ha másokban vagy idegenekben is azt nézzük, hogy miben nem felelnek meg nekünk, mi a rossz bennük, mit hibáznak, akkor bizony baj lehet velünk. “Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van?”

Ahhoz, hogy változtassunk ezeken, bizony kell egy pozitív gondolkodás mód, mert az újat, a jobbat csak így lehet befogadni.
Ha egy kicsit mi is szebbnek és vidámabbnak látjuk a világot vagy a másik embert, vagy a természetet, akkor sokkal több mindent tudunk elérni a környezetünkben.


Hatalmas változásokat lehet elérni egy mosollyal, kedves szóval vagy egy kedves mondattal! Nem hazugságokra akarok itt rávenni valakit, félreértés ne essék, csak arra, hogy a napjaidban sokat tud változtatni az, ha te is másképp látod a világot, ha te is teszel azért, hogy jobb legyen valami. Ha ezt nem akarod és csak hazugságból éled meg a napjaidat, akkor ezt bizony megérzik az emberek. Látják rajtad.
De ami a legfontosabb: Magától semmi se fog változni, nekünk kell tenni érte, belül! És ha ez az elhatározás megvan, akkor megértünk arra, hogy ne csak magunkon, de a későbbiekben másokon is segítsünk.


Mi az én tanácsom?


Keresd a jót, legyél nyugodt még akkor is, ha valaki nem olyat mond neked, amit te szeretnél hallani. Beszélgess emberekkel, kérdezd meg, hogy hogy vannak!? Érdeklődj, kicsit mozdulj ki otthonról, menj ki a természetbe sétálni, biciklizni.

Kapaszkodj olyan dolgokba ami hinni tudsz és akarsz! Mert vannak szép dolgok MINDEN NAP!