📞 06 30 971 5217 

hello@tfwg12.hu

Szülés utáni edzés Anyukáknak? Igen! - Egy Apa szemszögéből

Milyen kérdéseket láttam látok itt sokszor kérdésként?

  1. Lelki állapotot, miért és hogyan befolyásolja az edzést?
  2. Miben segíthet a mozgás?
  3. Miben segíthet egy edző?
  4. Hogy tudok erre időt szentelni?

Kezdjük ezeknek a boncolgatását:

  • Lelki állapotot, miért és hogyan befolyásolja az edzést?

A sport abban segíthet a nőknek, hogy egy kicsit kiszakadjanak a monotonitásból, más ingereket kapjanak, találkozzanak más emberekkel és így szociálisabb életet élhetnek. Ezt apaként, férjként úgy gondolom nagyon fontos, hogy támogassuk ebben őket, hiszen fárasztó lehet az, ha nem találkozol a korosztályoddal, nincs kivel beszélgetni.

Továbbá az sem elhanyagolható, hogy a stresszt a mozgással kiválóan lehet levezetni egy edzéssel! Igen…ez fontos, ne köntör falazzunk, hiszen senki se tökéletes, mindenkinek vannak rossz napjai!

Mindig örömmel látom, amikor a feleségem remegő lábakkal, négykézláb érkezik meg az edzésből és azt mondja: “Ez a mai óra annyira kemény volt, hogy holnap lábra se tudok állni…DE NAGYON JÓL ESETT!”

Így tudom, hogy a felgyülemlett gondokat, problémákat egy kicsit eltudta engedni, akár a héten 1 vagy több órára. Mert akkor amikor a teremben egy fantasztikus kollégánál edz, akkor csak oda és csak arra figyel. Kizárja a külvilágot. Magára fókuszál.

Ezt szeretném egy kicsit elemezni 4 kérdésen át – 4 blogon keresztül.

 

Edzőként, kétgyermekes apaként és olyan legkisebb fiúként, akinek 4 nővére és egy bátyja van, sokszor látom, hogy mennyire megváltozik és mennyire más lesz egy nő élete, miután megszületik a kisgyermeke.

12 éve vagyok edző, sok kismamával dolgoztam együtt (köztük testvéreimmel is), akiket szülés után is én edzettem, így nem csak a fizikai, de lelki oldalát is láttam, látom a dolgoknak.

Életükben a nőknek ilyenkor teljesen új életmód, teljesen más életvitel, teljesen más hormonok és teljesen más családi állapot is áll elő, ami új.

Ez teljesen normális, hiszen már nem csak magukról kell gondoskodni, hanem a gyermekükről / gyermekeikről is.

Ilyenkor naponta tud változni a hangulatuk, motivációjuk, testük és máshogy látják magukat a nők. És igen, ilyenkor kell egy kis lökés nekik abban, hogy helyrebillentsék őket. Ez a löket meg lehet a SPORT!

Ezek mellett ami még említésre méltó, hogy a nők a szülés utána szeretnék visszanyerni az alakjukat, szeretnék egy kicsit formálni azt.

Nos, Uraim, Apa társak! Szerintem KÉT fontos dolog van!

 

1.Ha egy nő így érez mellettünk, akkor mi is tegyünk meg annyit értük, hogy foglalkozunk magunkkal és nem engedjük elpuhulni a testünket. Ne tespedjünk bele abba a gondolatba: hogy én már apa vagyok…én már pihenhetek munka után. Szóval, apukák…Ti is járjatok le edzeni, hiszen mi nekünk is jobb érzés úgy elmenni a csinos feleségünkkel valahova, ha rajtunk sem pattan el az a gomb az ingünkön!

 

2.Igenis fontos az, hogy az önbecsülésük helyreálljon ilyenkor a Nőknek, hiszen, ha ez nincs meg, akkor ez sokszor depresszióba is átfordulhat. Ha ez abba átmegy, akkor bizony ez a családi és kapcsolati életünkre lehet kihatással.

 
 
 

Szóval a lelki hatása nagyon fontos az edzésnek, mert ettől egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb Anyát, Feleséget, Társat kaphatunk magunk mellé. De az sem elhanyagolható, hogy ehhez kell az, hogy mi is támogassuk őt ebben!

Ne aggódjatok, tudjuk, mindig mindenhol vannak problémák, hiszen tökéletes ember, tökéletes kapcsolat nincs. De tehetünk azért, hogy valami jó legyen, jobb legyen és egy picit a másikkal is foglalkozzunk!

Folytatás a következő Blogban!