📞 06 30 971 5217 

hello@tfwg12.hu

Megfogadom az edzőm tanácsát?

Manapság sokat hallani arról, hogy az edzőnek milyen feladata van a vendéggel kapcsolatban és hogy mit várnak el a vendégek, milyen órát szeretnének, ilyen-meg olyan feladatokat kérnek, hogy épp az aktuális testrészt formáljuk.


Nahh de ahány vendég körülbelül annyi igény is van!


De nekünk van ennél egy sokkal fontosabb dolgunk! Az embert, a vendégeket teljes testében kell néznünk, figyelnünk, fejlesztenünk.


Edzettségi szint!


Tudjuk, hogy a nyár közeledtével mindenki szeretne bomba formát, jól kinézni, és nekiindulni magabiztosan a strandnak. Ilyenkor őrült módon beleveti magát mindenki a kőkemény edzésekbe. Nahh de odafigyel esetleg arra, hogy milyen egyéb problémái vannak, azokután, hogy kihagyott mondjuk 6-10 hónapot? ( Merthogy utoljára az utolsó nyári szezon előtt jött le edzeni.)


Ilyenkor jön képbe az edző tanácsa, véleménye. Elmondjuk, tanácsoljuk, hogy nem a haladó órával kell kezdeni, hanem szépen fokozatosan KELL visszaállni a mozgásba!


“Jó…értem. Elmondja az edző, de nekem akkor is van 1 hónapom arra, hogy lefogyjak, szálkásítsak, feszesebb legyek, mert én megyek nyaralni.” Inkább azt mondom magamban, hogy “áhh..bírom én a kemény edzést, max az elején lesz izomlázam egy hétig”. Nahh és akkor pakkk…jön a baj. Jön egy sérülés, begörcsölsz, esetleg még egy jó kis szakadás is összejön valamelyik izomban, szalagban.


Értem én, hogy saját felelősségre vállaltad be a kemény órát, DE! Lehet jobban megéri az, hogy hallgassatok az edzőre, hogy ki milyen szinten van. Kinek mit ajánl az edző.
Fogyni kell!! Fogyni akarok!


Nahh ez a másik kedvenc témaköröm. Örök harc és kínlódás az a nyamvadt súlyfelesleg. Nyomjuk ezerrel a cardiot, de semmi változás. Plána akkor, ha lemegy a nap és zárásaként megiszunk egy kis borocskát vagy egy pohár sört. Hát igen….akkor dobhatjuk a kukába az egészet és várhatjuk a csodát!


Ha elakarod indítani a változást, akkor a súlyzós edzést és a cardio edzéseket vegyesen kell csinálnod.
Oké ezt tudjuk, hetente szerintem 4-szer elmondom az óráimon. De minek mondom el, ha te magad nem léped meg a tanácsaimat?


Fogadd el, fogadd meg, amit az edződ mond!

Honnan tudjam, hogy az edzőm tényleg tanácsoat ad?
Ez nagyon egyszerű. Egy jó edző az óráin, edzésein nem saját magát akarja megvalósítani, hanem a vendégeinek tartja az edzést. Tanácsaival nem azt mondja, hogy Ő neki mi vállt be, hanem Nektek mire van szükségetek.
Az edzést Nektek tartjuk, tanácsot Nektek adunk!


Ha az edzéseink vagy óráink túl nehezek vagy könnyűek, akkor ajánljuk a számotokra megfelelő szintet.

Bízzatok bennünk, fogadjátok el a tanácsunk, mert mi a fejlődéseteknek és az egészségeteknek szeretnénk a legtöbbet adni, nyújtani.

Várunk téged is!