📞 06 30 971 5217 

hello@tfwg12.hu

Így maradj motivált és fogyj le sikeresen

A hosszú távú célok – például nagy mértékű fogyás – eléréséhez szükséged van köztes célok elérésére. Ez segít, motivál és jó érzést ad, hiszen bizonyítja, hogy teljesítettél már valamit. Ha csak azon sopánkodsz, hogy még milyen messze van a vége, könnyen megtörsz útközben. Gondolj az okostelefonod lépésszámláló funkciójára. Ha megvolt aznap a 10 ezer lépés, kapsz róla egy értesítés. És milyen jó érzés, ugye?


HALADJ LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

A legjobb tanács, amit adhatunk, hogy sose tekints túlzottan előre! Egy kiváló hasonlattal élve, ne a lépcső tetejére koncentrálj, hanem mindig a következő lépcsőfokra! Ugyanis ha egy magas létra közepén állsz, ne nézz fel, mert elszédülsz.

A legbiztosabb módszer a sikerre, ha fokozatosan haladsz. Ha eddig heti 1 vagy órára jártál, ne kezdj el naponta edzeni. Egyrészt hamar kipurcansz úgy, hogy hetekig kedved sem lesz felénk nézni, másrészt az izmaidnak kell legalább 1 nap szünet a regenerálódásra.

Ha a terved a fogyás, ne állj a mérlegre minden nap, hiszen a súlyod könnyen ingadozik akár 2-3 kilót is aszerint, hogy milyen napszak van, mennyit ittál-ettél, voltál-e már hosszabban a mellékhelyiségben aznap vagy ha nő vagy, menstruálsz-e vagy sem. Egyébként a gyors fogyást ígérő diéták rendszerint vizet hajtanak ki a szervezetből, viszont a türelem valódi fogyást teremt. 😉


MILYEN RÉSZCÉLJAIM LEGYENEK?

Ez főleg attól függ, hogy a mi a végső célod. Fogyás, több edzés, az állóképességed növelése esetleg izomépítés? Lássuk a tippeket.

Bármit is szeretnél elérni, a lényeg minden esetben ugyanaz. A végcélodat arányosítsd.
Tegyük fel, hogy a hosszú távú célod, hogy nyárra lefogysz 8 kilót. (Diéta és edzés kombinációjával heti 0,5-1 kiló a reális). A részcéljaid ez esetben így néznek ki:

  1. részcél: március elejére leadsz 2-4 kilót (az elején lassabb a fogyás, ez normális)
  2. részcél: például ÚJÉVI KIHÍVÁSUNK végére (április 6.) leadsz további 2-3 kilót, tehát összesen 4-6 kiló mínuszban leszel
  3. részcél: 6-8 kilótól szabadulsz meg június 14-ig

Ha csak több órára szeretnél járni, érdemes részt venned ÚJÉVI KIHÍVÁSUNK-on, ahol ezzel akár ajándékot is nyerhetsz! Részcéljaid lehetnek például, hogy február 15-ig minden héten legalább kétszer itt vagy, március 31-ig pedig egyik héten 2, másik héten 3 edzésre jössz el. Április 1-től a nyár kezdetéig heti 3-szor veszel részt edzésen.

TIPP: hetente legalább 2-szer ellenőrizd motibróban, hogy hogyan állsz a részcéljaid teljesítésével. Érdemes naptárban is pipálgatni!

JUTALMAZÁS


Fontos az is, hogy jutalmazd meg magadat. Egy kis kényeztetés, például a részcélok teljesítésével apró ajándékok, amit magadnak adsz, rengeteg erőt adnak. Erre pedig nagy szükséged van a folytatáshoz.

Ilyen jutalom lehet például, hogy megveszel magadnak valamit, amivel már régóta szemezel. Ez lehet egy szép nyaklánc, egy drágább testápoló, esetleg egy remek regény, de élményt is adhatsz magadnak. Fizess be egy kényeztető masszázsra vagy menj el egy teljes pedikűr-manikűr kezelésre.

FONTOS A RENDSZERES MOTIVÁCIÓ

Sokkal könnyebb végigcsinálni egy hosszú edzéstervet vagy diétát, ha minden nap motiválod magadat. Szuper jók erre például a különböző technikai kütyük (okosóra) és a hozzájuk tartozó appok. Ezekkel tudod mérni például, hogy mennyi kalóriát égettél az edzéseinkkel, ami tutira feldobja a hangulatodat! Dicsekedj a családnak, barátaidnak is, hidd el, büszkék lesznek rád!

Találj ki magadnak mini kihívásokat! Például tűzd ki, hogy a következő 7 napban meglesz a napi átlagos 10 ezer lépés, természetesen a normál edzésterveden felül. Szuper hasznos például a lépésszámláló funkció, ami sok okosórába és telefonba már be van építve. Akár eléred a 7. nap végére a kitűzött célt, akár nem, jó érzés lesz, hiszen ezzel a kis kihívással motiváltad magadat, hogy többet teljesíts, mint amúgy. Nyersz így is, úgy is.

Várunk téged is!