📞 06 30 971 5217 

hello@tfwg12.hu

Hogyan töltődjünk fel ősszel is?

Mi az, ami elsőre eszünkbe jut erről az évszakról?


Iskolakezdés, rövidebb nappalok, borús, hűvösebb napok… Hajlamosak vagyunk kicsit ilyenkor „befordulni”, begubózni.
De ennek nem feltétlenül kell így lenni, hiszen az ősznek is megvan a maga szépsége. Fontos, hogy ilyenkor se feledkezzünk meg az egészségünk megőrzéséről és testünk-lelkünk megfelelő feltöltéséről.

 

Ehhez szeretnék néhány tippet adni Nektek:


1. Mozgás
Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fontosságát. Hetente 3-4x bármilyen testmozgás, akár egy séta is, nagyban hozzájárul a testünk és a lelkünk felfrissítéséhez.

 

2. Megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozás
Nagyszerű idénygyümölcsök és zöldségek vannak ősszel is, érdemes ezek közül válogatni. (alma, gesztenye, birsalma, dió, sütőtök, alma, gesztenye, cékla, padlizsán, cukkini) Lehetőség szerint fogyasszunk minden nap rostban gazdag zöldséget és gyümölcsöt.
Az ősz a levesek, főzelékek időszaka, így próbáljatok meg minél többször beiktatni belőle a mindennapi étkezésetekbe.

 

3. Megfelelő folyadékpótlás
Természetesen ez is egész évben nagyon fontos, de ősszel a víz mellé jöhetnek a teák (zöld tea, gyümölcsteák citrommal, gyömbérrel, mézzel ízesítve) és a friss gyümölcsökből készült smoothie-k is.

 

4. Pihenés
A megfelelő feltöltődés része a pihenés is! Elengedhetetlen szervezetünk megfelelő regenerálódásához. Nem kell feltétlenük az ágyban fekvős, semmit nem csinálós pihenésre gondolni. Bár kétségkívűl sokszor ez is jól esik. A hűvösebb napokon is töltsünk minél több időt a szabad levegőn. Figyeljünk az elegendő mennyiségű és minőségű alvásra. Esténként, lefekvés előtt Tv-nézés helyett, olvassunk el egy jó könyvet.

 

Ezek a tippek bizonyára nem újdonságok senki számára, csak szeretném ezekkel eszetekbe juttatni, hogy kis odafigyeléssel rengeteg tehetünk magunkért, az egészségünkért ezekben a borongósabb, szürkébb hónapokban is.