📞 06 30 971 5217 
hello@tfwg12.hu

Edzéscélok, elérhető eredmények!

 

Ez egy igen fontos kérdés már rögtön az edzések vagy szezonok előtt, mielőtt belekezdünk bármibe is.
Ugyanis, ha nem megfelelő a cél vagy túlságosan irreális, akkor az bizony nem jó!


De mit csináljunk ilyenkor?
Mit kell felmérni?
Mi lehet a reális cél?

 

Először is az a legfontosabb, hogy keressünk egy olyan termet, ahol körbe érdekődünk afelől, hogy milyen órák közül választhatunk, milyen szakmai csapattal dolgozhatunk együtt. Ez azért fontos, mert a mai világban, a social mediaban, bizony bárki lehet edző. Ezért, ha bemegyünk egy terembe nem szégyen az, ha tanácsot kérünk egy szakképzett edzőtől, aki ráadásul személyre szabottan ajánl csoportos vagy személyi edzést. Bízzunk meg a véleményében és fogadjuk el azt, ha ő esetleg a prevenció érdekében egy gerinctornát javasol!

 

Mit kell felmérni?
Azt, hogy mire van időnk? Milyen edzést szeretnénk csinálni? A nap milyen szakaszában tudunk, szeretünk edzeni!? Milyen az edzettségi szintünk? Az alapoktól kell kezdeni vagy már sportoltunk? Milyen a magánéleti helyzetünk – Stresszes, sok a munka, fizikailag fáradunk el? Van-e bármiféle egészségügyi problémánk? Ezeket a kérdéseket is érdemes edzővel megbeszélni, hiszen ő ebben is tud segítséget nyújtani!

 

Mi lehet a reális cél?
Nos, ha nem jól tűzzük ki a célunkat az ahhoz vezethet, hogy a motivációnkat elveszítjük. Ez hogyan lehetséges? Hát úgy, hogy a kívánt cél nem olyan tempóban jön, ahogy mi szeretnénk. Esetleg egy sérülés történik, ami visszavet minket az edzésben vagy csak egyszerűen elmegy a kedvünk az egésztől, mert nem olyan sportot választottunk, ami a szívünkhöz közel áll.

Szóval az edzés legelső lépcsőfoka az, hogy merjünk segítséget kérni szakembertől és reális, elérhető célokat tűzzünk ki magunknak!

 

Én MINDENKIT csak biztatni tudok a mozgásra, hiszen ez az, ami a legtöbbet adja az egészségünkhöz!