📞 06 30 971 5217 

hello@tfwg12.hu

A kihívások pszichológiája – Avagy ezért lépj ki a komfortzónádból!

Kihívás, siker, önbecsülés – három egymásra épülő fogalom, amelyek valójában egy elképesztően hosszú utat jelképeznek. Sokaknak ezt sajnos nem is sikerül végigjárni, pedig nem kisebb dolgok forognak kockán, mint a boldogság és a kiteljesedés.


Sikerhez az vezet, ha próbára teszed magad.


Nem kell nagy dolgokra gondolni, egyébként is sok mindent jobb kicsiben kezdeni. Találj ki egy hónapig tartó kihívásokat, vagy kövesd az általunk kigondoltakat. A mi próbáink mind az egészséges életmódot, mozgást célozták meg, de akár más jellegűeket is bevezethetsz. Ezentúl a próba teljesítésével, vagyis azzal, hogy mindennap odafigyelsz magadra, miközben szemed előtt látod a célt, nagy lépést teszel azért, hogy a tudatosság az életed része legyen. Hogy miért jó ez?


A tudatosság azt jelenti, hogy te vagy a saját életed irányítója és alkotója, a jelenben hozott döntéseid pedig meghatározzák a jövődet.


A tudatosságnak a siker ad pozitív megerősítést. A siker mindig azt mondatja: van értelme csinálni. Ennek az élménynek a megéléséért nagyon fontos, hogy a nagy álmok mellett kisebb célokat is meghatározz. Haladj napról napra és hétről hétre, örülj minden apró cél elérésének.


A mélypontok is formálják a személyiséget.


A sikereket természetesen mélypontok tarkítják. Az életmódváltás is hoz magával olyan helyzeteket és időszakokat, amikor nem sikerül eleget fogyni, nem sikerül tartani a diétát, vagy éppenséggel pluszkilók jönnek fel. Egy-egy nehezebb időszak sokakat arra ösztönöz, hogy feladják, amit kitűztek maguk elé. Ez azonban azt mutatja, hogy nem elég erős az a pozitív célképzet, amiért küzdenek. Ilyenkor meg kell próbálni még erősebben programozni az agyunkat. Hiszen éppen a mélypontból való felemelkedés jelenti majd a legnagyobb sikert,
amire ha visszanézel, büszkeséggel és rengeteg erővel fog feltölteni. Ha a mélypontból sikerül felállni, rögtön elönt majd a „bármire képes vagyok” érzése.


Vezesd át az élet más területeire.


Ha az életmódváltásra ösztönző kihívásokat sikerül teljesítened, hatalmas lépést teszel a lelki egészségedért, azaz a boldogabb életért is. Az önbecsülés, ami fokozatosan az éned részévé válik, az egész életedre kivetül.
Bármibe is kezdesz, mindig azzal a hittel vágsz majd bele, hogy azt el is éred.
De az önbecsülés azt is jelenti, hogy sikerrel tudsz átlendülni a kudarcokon. Vedd hát kezedbe az életed irányítását, és indulj el a boldogság felé; a kihívásokon keresztül.

Nálunk is elég sok kihívásos órán vehetsz részt.