Telefonszám: +36-30-971-5217

2019. augusztus 23. Egyéb

Azt tudjuk, hogy sportolni jó, de jól sportolni már több odafigyelést igényel. Itt nem csak profi sportra kell gondolni, kezdőknél akár még fontosabb is tud lenni a mozgás követése.
Az okoseszközök ebben segítenek. Egy okosóra vagy okoskarkötő sok tekintetben segíti a mozgás eredményességét. A következő néhány pontban összegyűjtöttük, miben segítenek nekünk edzés közben ezek az okos „kütyük”.

Az okosórák és okoskarkötők egész nap figyelemmel kísérnek

Egy jó minőségű okoseszköz egész nap rajtunk tud lenni, mivel kényelmes, mutatós és hasznos.

Miért?

A napi rutinban nyomon követhetjük, hogy hány lépést tettünk meg, mennyi az elégetett kalóriák száma vagy éppen a megtett távolságot. Ha valaki egész nap gép előtt ül, nem valószínű, hogy elég csak este mozogni, nap közben is érdemes néha kicsit sétálni. Egy okoseszköz jelezni tud, ha például túl sokat ültünk egy helyben és ideje felállni. Továbbá még éjszaka is figyel minket, ha akarjuk. Az okoskarkötők többsége tudja felügyelni alvásciklusunkat.

Pulzusmérés és vérnyomásmérés

Az okoseszközök már figyelik a csuklón a pulzus és vérnyomás értékeket is. Ez a rendeltetés szintén egész nap elérhető. Vannak olyan okosórák vagy karkötők, amelyek edzés közben mérik a pulzust, így az edzés végén látjuk, mennyire volt eredményes az edzésünk. A vérnyomásmérés szintén nagyon fontos, habár a folyamatos mérés egyenlőre még nem elérhető.

Több sportolási lehetőség és pontos mérés

Egyre több okoskarkötőben kiválasztható a sportmód. Ez azt jelenti, hogy ki tudjuk választani azt a mozgásformát, amit éppen csinálunk és az,erre jellemző méréseket méri az óra. Például ha elmegyünk kerékpározni, kiválasztjuk a kerékpár programot és ilyenkor az okosóra rögzíti a sebességet, útvonalat, pulzusszámot, átlagos km időt, emelkedést. Tehát az épp aktuálisan űzött sportra jellemző értékeket fogja mérni az óra, így egy pontos eredményt kapunk a végén.

Egy órában vagy karkötőben általában a következő sportmódok szerepelnek:

  • beltéri futás
  • kültéri futás
  • kerékpározás
  • úszás, séta
  • túrázás
  • aerobic
  • tenisz

Az eredmények ösztönöznek

Az okosórák és karkötők mindent rögzítenek, ezeket az eredményeket könnyen vissza tudjuk nézni a telefonunkban, akár hetekre, hónapokra visszamenően is. Ez óriási segítség és motiváló tud lenni a sportban, hiszen tudjuk honnan indultunk, hol tartunk és mennyit fejlődtünk.

Életet is menthetnek az okos órák!

Pulzusmérő okosórából már több tucatnyi típus elérhető a piacon, illetve sok olyan viselhető eszköz is kapható, amelyekkel idős vagy keringési betegségre hajlamos emberek egy gombnyomással tudják jelezni az egészségügyi szolgálatoknak, ha orvosi segítségre szorulnak.

Az óra folyamatosan monitorozza viselője egészségi állapotát, életfunkcióit, és automatikusan jelzi tulajdonosának és egy orvosi csapatnak, ha veszélyt észlel. Meg tudja jósolni például a szívinfarktus közeledését is.

 

error: Content is protected !!