Telefonszám: +36-30-971-5217

2020. január 03. , , motiváció

Szuper jó hangulat, hatékonyabb edzés és biztosabb eredmények profi eszközök és felkészült edzők segítségével: mindezt nyújtja a csoportos óra.

csoportos edzése előnyei

A közös edzés mindig motiválóbb, hiszen egymásra is hatással vagytok.

Motiváljátok egymást az edzőtársaiddal

Az egyedül végzett edzés tempóját ugyan te diktálod, de talán pont ezért könnyebb ellustulni, ellógni a mozdulatokat.

Sokkal könnyebb úgy kitartani, hogy másokkal együtt edzel. Elvégre, ha “Ő bírja, akkor én is! Nem maradhatok szégyenben!”. A csapatszellem, az egymás buzdítása erős motiváló tényező és rengeteg plusz energiát ad, márpedig éppen erre van szükséged, hogy hatékonyan végigcsináld az edzést.

Biztosan végigcsinálod az edzést

Egyrészt “kénytelen vagy” hiszen nem sétálhatsz ki csak úgy, no meg nem is akarsz majd. Ha együtt edzel másokkal, ez eszedbe sem jutna, ellenben otthon könnyebb azt mondani, hogy elég volt.

Az sem hátrány, hogy nem zavarhat meg a lejáró mosógép, nem hív fel a párod és a kutya sem kér enni, így biztosan nem hagyod félbe az adott gyakorlatot.

Profi eszközökkel edzhetsz

csoportos edzése előnyei

A teremben professzionális eszközökkel edzhetsz. Bármilyen órát kipróbálhatsz méregdrága cuccok vásárlása nélkül.

Lehet edzeni egy palack ásványvízzel is a szőnyegen, de azért mégiscsak könnyebb és jobb érzés professzionális fitness eszközökkel végezni a gyakorlatokat. Bármilyen órát kipróbálhatsz, és nem kell neked beszerezni ezeket, vagy bármit, ami helyettesíti őket. Legyen az egy rugalmas gumikötél, jógamatrac, súlyzók minden méretben vagy medicinlabda, ezeket mind megtalálod a teremben. Profi minőség, amiért nem kell külön fizetned, hiszen a jegyár tartalmazza az eszközök használatát is.

Segít az edző, ha helytelenül csinálod a gyakorlatokat

Ha helytelenül csinálod a gyakorlatokat könnyen megsérülhetsz, fájdalmaid lesznek, vagy egyszerűen csak nem lesz hatékony az edzés. A személyi edzővel ellentétben folyamatos kontroll van, így a fejlődésed is könnyebb lesz. Nem kell magadnak rájönnöd, hogy mit csináltál rosszul és hogyan csináld helyesen.

Kevesebb rákészüléssel jár, hiszen nem kell edzéstervet gyártanod, csak követed az edződ. Nincs is kényelmesebb, mint egy kész edzésprogramot megcsinálni, nem igaz?

Plusz az elengedhetetlen bemelegítést és nyújtást is garantáltan megcsinálod, nem tudod elcsalni. Ezt akár később otthon is alkalmazhatod, ha néha egyedül is szeretnél edzeni.

Sodor a lendület és a zene

csoportos edzése előnyei

Nincs jobb, mint amikor sodor magával a zene üteme. Plusz még a fáradtságot is kevésbé érzed.

Kevésbé érzed majd a fáradtságot és könnyebb is úgy csinálni a feladatokat, hogy egy dinamikus zene ritmusa sodor. Iszonyúan motiváló és hajt előre a jól megválasztott zene, így az edzés úgy lesz hatékonyabb, hogy szinte nem is érzed, hogy mennyit dolgoztál. Hát nem király?

Ráadásul a zene ritmusa (BPM vagyis a percenkénti ütések száma) diktálja a gyakorlatok végrehajtásának a sebességét és a tempót.

Természetesen a zene műfaját és az ütésszámot is az adott mozgásformához igazítjuk. Ha próbáltál már kardió (például Spinning) és erősítő órát is (Pilates), akkor pontosan érted a különbséget. A zsírégető edzésen mindig gyors, lendületes zene adja az ütemet, míg a statikus, erősítő jellegű órákon lassú, nyugodtabb melódiát hallhatsz.

Együtt mindig több a nevetés

Ritkán látni valakit egyedül röhögcsélni edzés előtt, közben és után, nem igaz? Vidáman pedig minden élvezetesebb és könnyebb. Miért ne lehetnél olyan laza az edzőteremben is, mint a haverokkal? Persze csak miután az elvárt módon elvégezted a feladatot 😉 .

Akár barátságok is szövődhetnek

Tudtad, hogy a mozgás adrenalint termel, aminek hatására pedig könnyebben kötődsz másokhoz? Elvégre a romantikus kalandfilmekben sem véletlenül szeretnek egymásba a főszereplők, gondolj csak Indiana Jones-ra vagy a Titanicra. Ez a jelenség kivételesen nem az amerikai filmek túlzása, tényleg összehozza az embereket a közösen átélt kaland. Szerelem és barátság is könnyebben szövődik, ha együtt éltek meg nehéz pillanatokat.