Telefonszám: +36-30-971-5217

2020. szeptember 18. motiváció, sport és lélek

Az életben egyetlen állandó dolog létezik, és ez nem más, mint maga a változás! Sajnos sokszor félünk, nem merünk lépni, kilépni, nem merünk új dolgokat kipróbálni, mert inkább választjuk azt a jól megszokottat, amit már ismerünk, hiszen ez ad biztonságot…legalábbis azt hisszük, de ez nem így van! Ez csak egy álbiztonság, amit mi építünk magunk köré, ami által egy szemellenzővel éljük az életünket.

A változás kimozdít

A változás, még ha sokszor nem is pozitívan éljük meg, kimozdít, meglök, de akár fejbe is vághat. Ezzel együtt pedig újra szárnyra kaphatunk, átértékelhetjük magunkat, az eddigi életünket, tetteinket és azt, hogy merre tartunk tovább.

Nézz mélyen magadba, és tedd fel a kérdést! Hogy érzed most magad? Szereted a munkahelyed? A párkapcsolatodat? A tevékenységeket, amiket szabadidődben végzel? Szerencsés helyzetben vagy, ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél és úgy érzed minden a legnagyobb rendben, akkor jó úton jársz. De lássuk, mi van akkor, ha nemmel válaszoltál!

Van választásod!

Sokszor azért nem merünk lépni, változtatni, mert nem tudunk annak a létezéséről, hogy valamit lehet másképp is csinálni, hiszen csak azt az egyet ismerjük, amiben éppen benne vagyunk. Mert ezt láttuk, ezt tanultuk, ezt dobta a gép…takarózunk gyakran ezzel a mondással. De rázd meg magad, mert igenis lehet másképp és mindig van választás, az esély a kezünkben.  Röpke kis földi életünk gyorsan elrepül…nem mindegy, hogy végig szorongjuk, vagy örömmel, kitárt szárnyakkal repülünk végig rajta.

A változást elfogadni, megérteni ezért is fontos, tudnunk kell, hogy az életünk része, hiába hajszoljuk állandóan a biztonságot, az állandóságot. Ha ezt elfogadjuk, egy nagy tehertől szabadulunk meg. Fejlesszük, építsük magunkat folyamatosan, vizsgáljuk meg emberi kapcsolatainkat, munkahelyünket és azt, hogy jó úton haladunk-e. Ha úgy érezzük nem, akkor merjünk a változás útjára lépni.

A sport és a változás

Akár egy edzéstípushoz is lehet görcsösen ragaszkodni és elutasítással gondolni a többire. De azért lássuk be, míg nem próbáltuk, nem is tudhatjuk, hogy milyen hatással lehet ránk a mozgás egy másik fajtája. Sőt a különböző edzéstípusok, még ki is egészíthetik egymást.

Gondolj csak bele…egy fárasztó és kemény Cross Training és TRX edzés után mennyire jó ellazulni, és az izmokat kicsit megnyújtani egy Flying óra keretében. De gondolhatunk arra is, hogy egy kardió órát, például a Spinninget kiegészítjük egy TRX, vagy Cross Training edzéssel is. Így a zsírégetés mellett még jobban, szebben fejlődik az izomtónusunk.

Arra biztatunk benneteket, hogy próbáljatok ki minél több óratípust és kombináljátok, váltogassátok őket. Nem kell feladni kedvenc edzéstípusotokat, de nyissatok az új felé is!

Ez a testnek és a léleknek is jót tesz, illetve segít abban, hogy az életben is rugalmasabban álljunk a változásokhoz!