Telefonszám: +36-30-971-5217

2020. február 14. , mindent a testmozgásról

Zsírégető edzésterv

Nem feltétlen szükséges edzőterembe menned ahhoz, hogy beinduljon a zsírégetés. Vannak olyan gyakorlatok, amiket otthon is el tudsz végezni, akár mindennap, ha van 15-20 perced.

Hogyan indul be a zsírégetés?

Alapvetően a pulzusszámod növelése a cél. Fontos, hogy a testedzés legalább olyan intenzív legyen, hogy a szervezeted felpörögjön és leizzadj. Ekkor nemcsak méregtelenítesz, hanem begyorsul az anyagcsere-működésed is, így a szervezeted a zsírtartalékokhoz fog nyúlni.

A 15-20 kg súlytöbblettel rendelkező társaim, fokozottan figyeljenek a szív és az ízületek kímélésére!

Az intervallumos edzés különböző módjai bevethetők bármennyi súlytöbblet esetén. Lényege, hogy a gyors és lassabb szakaszok váltogatják egymást, ezzel kímélő, ám mégis hatékony terhelést biztosítva a szervezet számára. Arról nem beszélve, hogy a zsírégetéshez sokkal hatékonyabban járul hozzá, mintha 40-50 percig folyamatosan ugrálnánk vagy futnánk. Az extra intenzív szakaszok miatt a szervezet még órákkal később is zsírégető üzemmódban van.

A legjobb intervall gyakorlatok otthonra

Fogyj és szálkásodj lazán!

Intervall edzésterv Mindenkinek: 

 1. Terpeszugrás (jumping jack)
 2. Falnál ülés derékszögben
 3. Fekvőtámasz
 4. Háton fekve könyök-térd érintés
 5. Egy lábas fellépés lépcsőre/ székre
 6. Guggolás
 7. Tricepsz letolás széken
 8. Plank tartás
 9. Magas térdemelés/ helyben futás
 10. Kitörés hátra váltott lábbal
 11. Fekvőtámaszban lábhúzás
 12. Oldal plank tartás

Egy gyakorlat 40 másodpercig tart, egymás után 3 körben. 20 másodperc a pihenő köztük. Kellemes edzést!

 

Férfi edzésterv:

1. Felsőtestre- Fekvőtámasz

A kihívás benne az, hogy csináld minél szűkebben, ha vállszélességnél egy kicsit szűkebb, úgy már jó, és addig amíg csak bírod.

Fejlődik és erősödik a mellizomzat, a vállak, karok és a hasizom. Az egyetlen eszköz ami kell, TE és a kitartásod. Én hiszek benned. Mindennap egyre jobb és jobb lehetsz.

 

Női edzésterv

2. Guggolás

Kezdő szint: ülj le a fotelra/ kanapéra és állj fel, amennyiszer tudsz (a térd-csípő helyzete 90 fokos legyen ülőhelyzetben)

Haladó: Fogj egy súlyt a mellkasodnál és guggolj le olyan mélyre, amíg a medencéd nem billen magad alá. Ismételd meg ahányszor tudod.

Profi: Fogj egy súlyt mellkasodnál vagy saját súllyal guggolj felugrással amennyiszer tudsz. Ha van otthon gumiszalag tedd a térded fölé, hogy dolgoztasd a farizmod.

 

Stresszkezelő edzésterv:

3. LÉPCSŐZÉS/ SÉTA
A lépcsőzés több kalóriát éget, mint a futás vagy egy láb-farizom erősítő edzés.

 

Ha valamin felháborodsz munka közben, vagy ha már a kávé sem segít menj el egy laza 10 perces sétára, és figyeld meg a gondolataidat merre kószálnak. Egy nap akár többször is. Jót tesz az emésztésnek, az idegrendszernek és tested minden porcikájának.

error: Content is protected !!