Telefonszám: +36-30-971-5217

2020. augusztus 08. motiváció

Általános iskolás koromtól jelen volt az életemben a sport. Versenyszerűen kézilabdáztam, majd vívtam. Mikor kirepültem a szülői házból és megkezdődött a nagybetűs élet, sajnos a sport háttérbe szorult. Aztán rám talált a szerelem, született két fiam és a sport fényévekre került tőlem. Egészen 2017-ig, amikor Soma és Noémi megnyitotta a TFWG12 Sport-ot Budakeszin. Mivel csak egy emeletet kellett felmennem a terembe, többé nem volt kifogás, hogy messze van az edzőterem. Sok-sok évnyi kihagyás után nehezen vettem rá magam, de elkezdtem rendszeresen edzésekre járni. Hot Iron, Cross, Spinning, Alakformáló, TRX. De ezek közül a Spinning volt, ami megfogott. Olyannyira, hogy fél év után vettem a bátorságot és elmentem egy Spinning Instruktor képzésre, melyet sikeresen teljesítettem. Utána jött a Procycling képzés.

Azóta nincs megállás…

2 éve tartok Spinning edzéseket. Ez idő alatt összekovácsolódott egy olyan hihetetlen csapat, akik 2 éve tekernek velem rendszeresen és együtt váltunk kezdőkből haladóvá. Ők haladó ,,spinningesek” lettek, én pedig haladó Spinning edző. 🙂 Mert igenis először zöldfülűként ültem fel a vezérbringára és a vendégeim segítségévél fejlődtem én is hétről hétre. Ezúton köszönöm nekik és remélem hosszú évekig fogunk még együtt tekerni.

Ami megfogott a Spinningben:

A jó zenék miatt visz a lendület, akkor is, mikor úgy érzed, nem bírod tovább. Ha jó edzővel próbálod ki a Spinninget, garantált, hogy beleszeretsz. Ez a mozgásforma nemtől, kortól, edzettségi szinttől függetlenül végezhető, hisz az ellenállást a vendég szabályozza, amíg nem éri el a megfelelő edzettségi szintet, saját magának diktálja a tempót!

Ismét tanulok…

És hogy ne unatkozzak, jelenleg végzem a Csoportos Fitness Instruktor képzést, melyből már csak a záróvizsgám van augusztus végén. Úgyhogy drukkoljatok 🙂 A képzésen beleshettem a különböző csoportos órák kulisszái mögé: például Aerobic, Step Arobic, alakformáló, zsírégető óra, gerinctréning és funkcionális óra. Sikeres vizsga után a Spinning mellett lehetőségem lesz ilyenfajta órákat is tartani, bár ez még a jövő zenéje.

Számomra a sport, az egészséget és a kikapcsolódást jelenti. Egyfajta feltöltődés a mindennapok pörgésében, a munka és a család mellett.

Edina

 

 

error: Content is protected !!