Telefonszám: +36-30-971-5217

2019. augusztus 10. gyerek edzés

Tudtad, hogy minden 4. magyar gyermek elhízott vagy túlsúlyos?

Ez azt jelenti, hogy az úgynevezett testtömeg indexük (TTI), angolul (BMI) 25 (túlsúlyos), illetve 30 felett (elhízott) van. Extrém esetben a BMI akár 40 feletti érték is lehet, ami sajnos a középiskolás évek végére a gyermekek 3,3%-át érinti. Az egészséges TTI 18,5 és 24,9 között mozog. Ennek rendkívül ijesztő hatása van a gyermek egészségére, hiszen a súlyfelesleggel rendelkező gyermekek nagy eséllyel felnőttként is ezzel a húsba vágó problémával küzdenek majd. Ennek oka, hogy a gyermekkori elhízásban a zsírsejtek száma és mérete is gyarapodik, míg felnőtteknél csupán a sejtek mérete nő meg.

Ráadásul a gyerekkori elhízás hatásaitól (még ha a súlyfelesleg le is megy) sajnos felnőttként is szenvedni fog a gyerek.

És ha a gyermek kezéhez hozzá nőtt az okostelefon vagy a tablet, még nehezebb a dolgunk, hogy a sport szeretetére neveljük őt. Igazam van?

Játékosan a sportos jövőért

gyerek edzés-crosskids-02

Hozd el hozzánk gyerek edzésre (CrossKids óra), ahol játékosan vezetjük be őt a mozgásba: nincs unalom, nincs „kötelező” feladat. Ági óráján minden kis csibész örömmel és lelkesedéssel csinálja majd végig a „feladatsort”, s észre sem veszik, hogy bizony komoly munkát végeznek.

Természetesen nemcsak a hízást előzheti meg gyermeked gyerek edzésen. A sport révén javul a kondíció, az erőnlét, és kialakul az egészséges testösszetétel is (testzsír arány, izomarány).

És még egy jó hírünk van!

A gyerek edzésnek egyéb pozitív hozadékai is vannak.
A rendszeres sport a személyiségfejlődést is jótékonyan irányba tereli!

A Gyerek edzés testi és lelki fejlesztő hatásai – egy életen át

Nézzük csak, mi mindent adhatsz gyermekednek, amik egész hátralevő életét meghatározzák, méghozzá pozitív irányban:

 1.  A készségfejlesztő feladatok végrehajtása támogatja a kicsik idegrendszerének egészséges fejlődését. Összehangolják a jobb és bal agyfélteke tevékenységét, hozzájárulnak a gyorsan vezető idegrostok kialakulásához.
 2. A gyermekek a játékos sport során megtanulják egymás elfogadását, és kialakul bennük a „sportszerűség” szemlélete.
 3. A gyerek megérti, hogy mit jelent a felelősségvállalás, és azt is, hogy bizony vannak kötelességek, amiket teljesíteni kell
 4. A gyerek edzés kitartásra is neveli őket, ami kiemelten fontos ebben a karrierista világban. Megtanulják, hogy ha el akarnak érni valamilyen célt, bizony néha könnyel-izzadtsággal kell megküzdeniük érte.
 5. Mivel kis csapatban edzünk, a kicsik együttműködést tanulnak, kialakul-fejlődik a problémamegoldó készségük.
 6. Megtanulják elfogadni a kudarcot, ami felnőttként óriási segítségükre lesz, hiszen jobban kezelik majd a versenyhelyzetet, és az azzal járó feszültséget.
 7. Megtanulnak méltósággal nyerni, és emelt fővel veszíteni.
 8. A sportoló gyerekek az iskolában is jobban teljesítenek, amit számtalan tanulmány is bizonyít.
 9. Nő a gyerekek önbecsülése, mivel dolgoznak, teljesítenek, amit dicsérettel is alátámaszt az edző. A szóbeli megerősítés lényeges, nemcsak gyerek edzésen, de az élet minden területén (és nem csak a kicsik számára).
 10. Csökkenti a stresszt, mindegy, hogy azt iskolai (tanulás, osztálytársak piszkálódása), családon belüli problémák okozzák, esetleg egyéb külső hatásból ered (pl. a videó- és telefonos játékok is rendesen telelövellik a gyermekek vérét „stresszhormonokkal”).

A legeslegfontosab azonban az, hogy a sport szeretetét adjuk nekik át, ami gyermekkorban szó szerint beleivódik az emberbe. Így gyermeked később is sokkal valószínűbb, hogy mozogni fog, hiszen kellemes emlékei lesznek a sportról és örömét leli benne. Ezzel pedig az egyik legnagyobb ajándékot adod neki, amit csak tudsz.

Egy eszközt a boldog(abb), kiegyensúlyozott(abb), EGÉSZséges(ebb) élethez.

Mi is az a CrossKids vagy a gyerek edzés?

A klasszikus crossfit óra és crossfit elemek átalakítása gyermekkompatibilissé.
Játékos formában, a számukra megfelelő terheléssel tanulják meg az alapokat, a helyes technikát.

Az óra felépítése:

 • állóképességi
 • készségfejlesztő,
 • technikai
 • és erősítő részekből
 • sok játékkal kombinálva.

Szeptembertől CrossKids óráink mellett bővítjük a gyerek edzések kínálatát, hogy minden lurkó megtalálja a számára legörömtelibb mozgásformát.

gyerek edzés-crosskids-06

Korosztályos órák:
A TFWG12 SPORT-ban tartunk gyerek edzést

 • 6-10 éveseknek,
 • illetve 10-14 éveseknek.

Nézd meg KEDVCSINÁLÓ VIDEÓNKAT: Cross Kids Ágival

 

 

 

 

 

 

 

Maradt benned kérdés? Bizonytalan vagy, hogy gyermeked szívesen járna-e hozzánk?

Keress minket bátran, hiszen azt szeretnénk, ha minél több egészséges, sportszerető gyerkőc nőjön fel!

 • e-mailen: hello@tfwg12.hu
 • telefonon: +36-30-971-5217
 • vagy üzenj nekünk a Facebookon