Telefonszám: +36-30-971-5217

2020. december 17. , , , , , , , motiváció, sport és lélek, tippek

Eszközök nélkül is intenzíven és hatékonyan tudsz edzeni. Hiszen ahhoz, hogy fitt maradj nem feltétlenül van szükséged különböző súlyok emelgetésére. A saját testsúlyos edzés segít az izmok fejlesztésében, az erő növelésében, javítja az egyensúlyt és az állóképességet.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, akinek nincsenek külön eszközei az edzéshez. Fiúk, lányok, férfiak és nők egyaránt jó eredményeket érhetnek el a saját testsúlyos edzéssel, de akár a szinten tartásra is megfelelő. A saját testsúlyos edzést a négy fal között és a szabadban is végezheted.


Mire figyelj?

Hangolódj rá a testedre, hagyj időt magadnak. Kérd ki edződ véleményét, aki akár személyre szabott edzéstervet is készíthet számodra, olyan gyakorlatokkal, amit otthon is biztonságban el tudsz majd végezni.

Hogyan csináld?

Először is melegíts be rendesen, jó alaposan. A gyakorlatokból mindig hozd ki a maximumot, nem a gyorsaság a fontos, hanem az, hogy minél tökéletesebben hajtsd végre a különböző feladatokat. Az elkapkodott edzés akár sérülést is okozhat.

Milyen gyakorlatokat végezz?

A guggolás például egy nagyon hatékony gyakorlat, nincs szükség hozzá eszközökre, csak a saját testünkre. A guggolások által az erőnlét fejleszthető, de a keringési rendszerrel is csodát művel.

Fekvőtámasz? Meg tudod csinálni!

A fekvőtámasz is nagyszerű saját testsúlyos gyakorlat. Végezheted akár ,,könnyítve” is a hangsúly a rendszerességen van és a gyakorlat helyes kivitelezésében! Ha a heti edzéseidbe beiktatod, szép vállaid és formás karjaid lesznek, mindez eszközök nélkül!

Fejlődni szeretnél?

A gyakorlatok legyenek változatosak, a ritmus és a tempó is, hiszen egy idő után így lehet folyamatos tovább fejlődést elérni. Ha nem tudod, hogyan indulj el, a gyakorlatok megfelelő összeállításához kérd edzőink segítségét!

Ne add fel! Ne a kifogásokat keresd! Mozogj tovább, eddz akár saját testsúllyal eszközök nélkül!