Telefonszám: +36-30-971-5217

2022. február 20. Egyéb

A mozgás az egészséges életmód nélkülözhetetlen eleme.

Rendkívül sokrétű, kedvező élettani változást hoz létre, amellyel az egészségmegőrzést és bizonyos betegségek kiegészítő kezelését szolgálja. A sport sok irányból befolyásolja jótékonyan szervezetünket, bizonyítottan segít a betegségek megelőzésében és a gyógyulási folyamatok is gyorsabban zajlanak le egy rendszeresen mozgó embernél.

A rendszeres sport gyógyszer, nemcsak a testet, de a lelket is gyógyítja A sportnak elképesztően nagy hatása van a mindennapi életünkre és egészségünkre. Nem csak rutint ad, hanem egy jól működő immunrendszert is. Remélem, e pár mondat írásával neked is meghozzuk hozzá a kedved!

Remélhetőleg senkinek nem lesz újdonság az a tény, miszerint a sportnak köszönhetően megakadályozhatjuk az elhízást, és megszabadulhatunk a makacsul rajtunk ragadt felesleges kilóktól. Hiszen a legtöbb sportág intenzív fizikai tevékenység, amely gyorsan és hatékonyan égeti el az extra kalóriákat.

Éppen ezért a mozgás tökéletes megoldás arra, hogy leküzdjük a többletsúlyt, és elérjük a számunkra ideális testformát. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy céloktól függetlenül a sportolás egy egyénileg összeállított étrend-terv mellett sokkal hatékonyabbnak bizonyulhat.

Az elhízást a szervezetünkben lévő extra zsír okozza, ami edzéssel elégethető. És bár ezek az edzések fárasztónak és kimerítőnek tűnhetnek kívülről, ha már a mindennapjaink részévé válnak, hamar megérezzük és látni fogjuk a testsúlyunkkal kapcsolatos előnyeit. Mentális jóllét A sport képes egy pozitív változást hozni az életedbe.

Egyrészt élesebbé és erősebbé teszi az elmét, másrészt fel is frissíti azt. A különböző stratégiajátékok pedig megtanítanak a higgadt, gyors és ösztönös döntéshozatalra. Ezen kívül a sikerélmények és a célok elérése hosszú távon növeli a kedélyállapotot és az önbecsülést.

Ha csoportos órákra jársz, akkor a közösségélmény is mindenképpen jó hatással lesz a mindennapjaidra. Legalább napi fél óra intenzív mozgás képes arra, hogy helyre tegye a fejekben a gondolatainkat, és ha a problémáinkat nem is oldja meg, helyette tisztábban látjuk a lehetséges megoldásokat. Emellett egy jó keretrendszert is adhat a mindennapjaidnak.

Ha például reggelente sportolsz, sokkal energikusabban mész elébe a napnak, és a fizikai elfáradásnak köszönhetően jól fogsz aludni. Nem utolsó sorban pedig az az utánozhatatlan érzés megtapasztalása, amikor egész testeddel, az összes izmaiddal – olyanokkal is, amiknek létezését eddig nem is érezted -, képes vagy magadért dolgozni, akár csak 1 km-el többet futni. Ha pedig a természetben mozogsz, még egy adag pozitív energia kerül majd a tarsolyodba.

Sosem késő ezt belátni, és elkezdeni!