Telefonszám: +36-30-971-5217

2020. november 07. , , , , , , , , , , motiváció, sport és lélek

Nehéz időket élünk most mindannyian. Vannak, akik teljesen bezárkóznak, magukba fordulnak a járvány és a korlátozások hatására. Ez pedig előbb-utóbb reményvesztéshez és akár depresszióhoz is vezethet. Mi szeretnénk benneteket segíteni és egyfajta támaszt nyújtani a számotokra!

Most az őszi sötétséget és a hideget is ,,meg kell emésztenie” a szervezetünknek, ezért fontos, hogy kizökkentsd magad a rosszkedvből. Még mielőtt teljesen bezárkóznál menj el arra az edzésre, mozgasd át magad, töltődj fel, találkozz a többiekkel, amíg csak lehet. Bárhogy is alakul, mi mindig lehetőséget fogunk nektek biztosítani a feltöltődésre. Ha másképp nem, akkor otthonról, az online edzéseink során találkozunk majd!

De lássuk miért is fontos a mozgás:

A mozgás hatására a szervezeted ellenálló képessége is fokozódik. Az immunrendszer megfelelő működéséhez tehát elengedhetetlen a rendszeres mozgás. A sport, az edzés javítja az állóképességet és fájdalomcsillapító hatással is bír.

A sport által erősödik a szív-és érrendszer, növekszik a tüdőkapacitás és az anyagcserénkre is jó hatással van. A mozgás segítségével gyorsabban távoznak a szervezetünkből a méreganyagok. Sőt a folyamatos mérsékelt intenzitású fizikai aktivitás, ellenállóvá teszi szervezetünket a különböző betegségekkel szemben.

Lelki erőt ad!

A mozgás során boldogsághormonok szabadulnak fel testünkben, ami által jobban fogjuk érezni magunkat. A sport a mindennapi stresszszintünket is csökkenti. A heti többszöri edzés által, sokkal jobban vesszük a hétköznap felgyülemlő mentális megpróbáltatásokat is!

Beszélgess, kérdezz, ne zárkózz be!

A korlátozások (amik persze most fontosak) miatt egyre jobban elzárkózunk egymástól is. De ennek nem feltétlenül kell így lennie. Meg kell találni ebben az ,,új” helyzetben is a kapaszkodópontokat. A jól fertőtlenített és minden higiéniás szabályt betartó edzőtermünkbe, amíg csak lehet. A jó és építő közösség pozitív hatással bír!

Töltődj és érezd jól magad. Amikor pedig nincs lehetőség személyesen találkozni, használd ki az online világ adta lehetőségeket. A teljes bezárkózás nem hat jól senkire és a kialakult helyzetre sem megoldás, így tehát arra biztatunk benneteket, hogy a számotokra fontos emberekkel tartsátok folyamatosan a kapcsolatot, ha személyesen nem tudjátok, beszéljetek online.

Immunerősítő tippek:

  • szedjünk pro-, illetve prebiotikumokat és jó minőségű vitaminokat
  • táplálkozzunk megfelelően és egészségesen, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, lehetőleg bio gazdálkodásból
  • fogyasszunk elegendő folyadékot, gyógyteákat, ásványvizet
  • kapcsolódjunk ki, relaxáljunk
  • beszélgessünk szeretteinkkel
  • és persze mozogjunk rendszeresen!