Telefonszám: +36-30-971-5217

2022. április 03. Egyéb, motiváció, sport és lélek, tippek

EDZŐD AZ AZ EDZŐD, NEM A DIETETIKUSOD

Hetente közel 50 edzést tartok.
Vendégeimtől örök kérdés, hétről hétre, hogy mit egyek?

Nahh itt szoktam azt mondani, hogy amit szeretsz!!
Húúú, nahh ilyenkor néznek nagyot ám a vendégeim! Persze elmondom nekik, hogy ezt csak viccből mondtam, hiszen tudom, hogy Ők fogyni szeretnének, életmódot váltani vagy az egészségi állapotuk miatt erre szükségük van.
12 éve vagyok edző. Tanultunk táplálkozást, tapasztaltam sokat az évek alatt, beszélgettem szakemberekkel, de még mindig ez a véleményem:
Én nem dietetikus vagyok, mi edzők edzők vagyunk. (Természetesen vannak olyan edzők, akik tovább képezték magukat dietetika irányában is!) Én az edzésben nyújtom neked a tudásom maximumát. Ebben az irányban képeztem magam 12 évig! Motivállak, fejlesztelek, fogyasztalak, formállak és feldobom a hangulatodat, ha éppen rossz a kedved! Néha még a Coachod is vagyok!
Nem teljes a táplálkozással kapcsolatos ismereteim, mert nem tanultam tovább ezt. Nem ez a vonal érdekelt.
Ebből kifolyólag én úgy dolgozom, szerencsére sok jó dietetikus ismerősöm van, hogy hozzájuk küldöm a vendégeimet! Együtt dolgozom velük.

Ez miért fontos? Mert mindenki csinálja azt, amihez ért!
Hogy is dolgozom a folyamatát tekintve, szerintem, hogy kéne csinálni?
Az edző egyeztet a vendéggel, segít dietetikust találni! A vendég egyeztet a dietetikussal, és elkezdik a közös munkát. Ezek után a vendég beszél az edzővel, aki ezeket az információkat figyelembe veszi és így edzi a vendégét!!
Ami még fontos, hogy sok social media tele van ‘home made’ dietetikussal! Vigyázz ezekkel, mert ők csak az alap dolgokra figyelnek, sőt, még lehet nem is értenek hozzá és így osztják az észt!
Szóval tényleg, ha ismersz edzőt, vagys bárkit, aki ilyen téren mozog, kérdezd meg, kérj segítséget!

Fontosanak tartom azt, hogy tudd, kérdezd meg, hogy edződnek van-e dietetikus végzettsége! Ez miért is fontos? Mert nem biztos, hogyha bármiféle intoleranciád van, akkor ahhoz megfelelően tudja megírni neked az étkezési programot!

Szánd rá azt a plussz költséget, hogy ne történjen semmi baj, és a kellő fejlődést tudd elérni!
Ne feledd, a jó táplálkozás 70%-ban megkönnyíti a fogyást, a változást és a fejlődést!

error: Content is protected !!