Telefonszám: +36-30-971-5217

Pilates

Szép tartás, hajlékony izomzat – Pilates

A Pilates egy olyan fitnesz módszer, melyet Joseph Pilates alapított még a 20. század elején. A keleti és nyugati filozófiák ötvözésével az úgynevezett Pilates-módszer az erőközpontra – a köldök környékére – összpontosítva erősíti, illetve nyújtja az egész testet. Tehát a Pilates gyakorlása közben a test és az elme mindvégig azon dolgozik, hogy rugalmas, hajlékony izomzatot alakítson ki.
A STOTT Pilates által kifejlesztett mozgásforma célja az, hogy a különböző gyakorlatok elsajátításával minél közelebb kerüljünk az ideális testtartás megvalósításához.
Ez a módszer a nyújtást és az erősítést a légzéssel és a koordinációval hozza összhangba, ezáltal szépen fejlődik a test egyensúlya. Egy gyakorlatot sem ismétel sokszor, azért, hogy éberen tartsa az elme figyelmét a folyton váltakozó feladatokkal. Kezdetben a táncosokat is vonzotta a Pilates, hiszen erősítette őket, miközben testük áramvonalas maradt.

Azért is nagyszerű mozgásforma, hiszen a gyakorlatok hozzáigazíthatók az egyén igényeihez. Joseph Pilates szőnyegre dolgozta ki a feladatokat, ám újszerű megközelítése a rugós ellenállást és az anatómiailag ellenműködő izmokat is felhasználta a legjobb eredmények eléréséhez. A rendszeres gyakorlás során az egész test átalakul: javul a testtartás, az izmok hosszabbá és szálkásabbá válnak.
A Pilatest bárki elkezdheti:
A fiatalok, az idősebbek, a mozgássérültek és a mozgékonyak tornája egyaránt, hiszen teljesen az adott személy igényeihez alakítható. A fiatal táncosok például a Pilates-módszer segítségével elkerülhetik az izmok túlterhelése következtében kialakuló sérüléseket. Az idősebbek pedig a tartás, a mozdulatok és a mozgássorok javítására használhatják. Tehát összességében a Pilates-módszer mindenkinek az előnyére válhat.

 

Te is Vegyél rész pilates óráinkon!

Órarend