Telefonszám: +36-30-971-5217

Cross Training

Fontos, hogy az edzés a CORE (Törzs) izmok megerősítésére és a mozdulatok helyes kivitelezésére fordítja a legnagyobb hangsúlyt. Ezek mellett fontos, hogy az intervall módszert is alkalmazzuk, hisz ezáltal a pulzusunkat fejlesztjük.

Az órán sajáttestsúllyal, rugalmas ellenállásokkal, súlyokkal dolgoznak a Vendégek. Ebből kifolyólag az edzésen több fajta edzésmódszer ötvözését használja az edző. Természetesen nem meglepő, ha páros gyakorlatokkal találkozik az ember, és egyéb specifikus sportág gyakorlataival, hisz ezek is tökéletesen beépíthetőek az edzésekbe és a mindennapi életbe.

Fontos, hogy az edzésen figyeljünk a feladatok helyes végrehajtására és az óra végén csináljuk meg a nyújtást.
Cél, hogy a fáradtság mellett a mentális feltöltődés is meglegyen az edzés végén. Fontos, hogy érezzük a fejlődést!

Gerinctorna (Flying)

Mire jó a gerinctorna? (Flying óra)

Mindazoknak, akik napi két óránál többet töltenek ugyanabban a testhelyzetben, akiknek keresniük kell éjszaka a legmegfelelőbb alváspózt, hogy ne elgémberedve ébredjenek, akiknek fájdalom nélkül már nem megy a vállkörzés, akik egyszer is kiejtették már a szájukon, hogy „beállt a nyakam”, „beszakad a hátam, úgy fáj”, és azoknak is, akik már tudják, milyen érzés, amikor egy rossz mozdulat után képtelenek kiegyenesedni… Vagyis a gerinctornát ajánljuk mindenkinek, aki gerinccel született és szeretné még néhány évtizedig rendeltetésszerűen, fájdalom nélkül használni testének tartóoszlopát.
A váll-, hát- és derékfájdalmak a leggyakoribb kellemetlenségek közé tartoznak, becslések szerint a lakosság nyolcvan százalékát érintik. Az okokat sem kell sokáig keresni, hiszen az iskolapad, az ülőmunka, illetve az ülve, számítógép vagy tévé előtt töltött szabadidő, a mozgáshiány, a legalább minden második magyart érintő túlsúly és sok más körülmény már az egészen fiatalok gerincét is megviseli. A károsodás meglátszik a rossz testtartáson, a görbe háton, a görcsbe merevedett, fájós vállizmokon, és sok más, nem látható, de annál veszélyesebb elváltozás, ízületi panasz, gyulladás, csontritkulás stb. előidézője is lehet. Szerencsére azonban van megoldás: a speciális gyakorlatokból összeállított gerinctornával elkerülhető, hogy ezek a problémák kialakuljanak, illetve orvosi beavatkozás és gyógyszerezés nélkül jelentősen enyhíthetők, meg is szüntethetők.
Lazít, nyújt, erősít
A gerinctorna személyre szabottan kiválasztott gyakorlatai enyhítik a panaszokat, következetes, rendszeres végzésük pedig hosszabb távon meg is szüntethetik a kiváltó okokat. A speciális mozgássorok a gerinc melletti izmokat lazítják, nyújtják, erősítik. A megmozgatásukkal élénkül ezeknek a területeknek a keringése, anyagcseréje, javul az oxigénellátása. A letapadt izmok által elnyomott, érzékeny idegek felszabadulnak. Az erősödő izmok tartást adnak a megviselt csigolyáknak, egészségesebb testtartás alakul ki, megszűnik az egyenlőtlen terhelés.
Kialakult gerincproblémával mindenképpen érdemes a szakszerű gerinctornát választani, mivel bármennyire is jót tesz a fizikai aktivitás, a nem megfelelő, a csigolyákat, ízületeket túlterhelő edzésformával árthatunk is.
Nemcsak a gerincre hat!
A nevével ellentétben a gerinctorna nemcsak a gerincre és az azzal kapcsolatos problémákra jótékony hatású, hanem az egész testre hat. Formálja az alakot, feszesebbé, erősebbé teszi az izmokat a többi testrészen, például a hason is, szebbé teszi a testtartást, rugalmasabbá, harmonikusabbá a mozgást is. A következetesen végzett tornának mintegy mellékhatásaként néhány kiló is lecsúszhat. Mint minden rendszeres mozgás, a gerinctorna is jót tesz a pszichének is: növeli a testtudatosságot, önmagunk jobb elfogadását, az önbizalmunkat, lelkierőnket, javítja a hangulatunkat.
Heti két-három edzés ajánlott! Az edzéseken elsajátított gyakorlatsorok között sok olyan is van, amelyre akár munka közben vagy otthon, reggel-este is érdemes pár percet szánni: egy-két egyszerű légzésgyakorlat, nyújtás.

Zumba fitness

A Zumba fitness latin amerikai ritmusokra épül, a tánc és az aerobic ötvözete.
Egy óra keretén belül észrevétlenül megtanulhatod a salsa, reggeton, cumbia, rock and roll, bachata, merengue és más vérpezsdítő latin táncok alaplépéseit miközben hihetetlen hangulatban formálod a tested. A Koreográfiákat nem kell előre betanulnod, izgulnod, hogy sikerül-e megjegyezned csupán az oktató mozdulatait kell követned és az sem baj, ha elvéted a lépést a lényeg, hogy élvezd a táncot és érezd jól magad!
KELL-E ELŐKÉPZETTSÉG?
NEM! Semmilyen előképzés nem szükséges, ha két bal lábasnak érzed magad, vagy úgy gondolod nincs ritmusérzéked és soha nem táncoltál, akkor is itt a helyed.
Észre sem veszed, ahogyan megszabadulsz a gátlásaidtól, félelmeidtől és nem csak megerősödik a tested, felépülnek az izmaid, de több fajta tánc alaplépéseit sajátítod el játszva, szórakozva.
MIT HOZ MAGADDAL?
• Könnyű, kényelmes sportruházat (Pamutnadrág, melegítő, capri nadrág)
• Felső, amiben könnyen mozogsz
• Cipő: kényelmes sportcipő, aerobic cipő, sansha-cipő stb.
• Egészséges folyadékot, víz, cukor nélküli tea stb.

Gyere, próbáld ki magad egy fergeteges kalandban!

Mobility és SMR

A mobilitás az a képességünk, ami a mozgások teljes tartományát biztosítja az ízületekben. A növekvő mobilitás a sérülések megelőzésének kulcsfontosságú eleme.
Mivel a test másképp reagál a stresszre;egy különösen nehéz hét után szorítást, nyomást érezhetsz a nyakadban és a válladban, vagy állkapocs fájdalommal ébredhetsz, mert éjszaka alvás közben összeszorítva tartod. A csípő feszültsége, kötöttsége is sokunknak ismerős lehet...

Milyen eredményt várhatsz az edzéstől és mennyi idő után?
A mobilizálás segít javítani a mozgékonyságot, a csontok és az ízületek pozícióját, és erősíti a kötőszöveteket. Ezek együttesen sokat tesznek azért, hogy az embernek fokozódjon a terhelhetősége, javuljon az életminősége. A rugalmasság fokozása közvetlenül javítja az izomfunkciókat, és az izom szerkezetében is kedvező változásokat idéz elő. Ráadásul a rendszeres nyújtás serkenti a véráramlást az izmokban.
A nyújtás fontossága megkérdőjelezhetetlen: A rövidülésre hajlamos izmokat nyújtja, az elgyengülésre hajlamosakat erősíti, javítja a testtartást és testtudatot.

Nyújtás nélkül az izmaink megrövidülhetnek, rugalmatlanná válnak és nagyobb eséllyel sérülhetünk le edzés közben. A test izmainak nyújtása mellett tökéletes módszer mentális ellazulás céljából is. A nyújtás alapfeltétele a tökéletes edzéstervnek.

A helyes, hatékony és sérülésmentes mozgáshoz nem csupán az izom munkája, hanem az ízületek nagyobb mozgásterjedelme is szükséges, ezért a mobilizálás jelentősége alapvető fontosságú. Különösen a mozgásszegény és ülő életmód okozta mozgástartomány-csökkenések és az ennek következtében kialakuló mozgásmintázat minőségromlás okozhat sok egészségügyi panaszt, akár még edzések közben is. A mobilizációs edzések során az ízületek mobilitásának fokozását jellemzően nagy kiterjedésű ízületi átmozgatással, dinamikus mobilizáló gyakorlatok és statikus nyújtással, többféle nyújtótechnikával érjük el.

A mobilizációs gyakorlatok mellett az SMR henger is előkerül az órán.
Az SMR hengerelés, azaz a szakszerű önmasszázs jelentősen hozzájárul az izom- és ízületi panaszok kialakulásának megelőzéséhez, sőt, kiemelkedően hatékonynak bizonyul a rehabilitáció terén is. Segítségével növelhető az ízületek mozgástartománya, csökkennek a krónikus gerinc-, ízületi- és izompanaszok, fájdalmak. Javítja a testtudatot, a koordinációt, a sportolói teljesítményt, és még a narancsbőr elleni harcban is bevethető.

Zsírégető – Kondi

Az órán a fő izomcsoportokat hatékonyan megmozgatva dolgozunk, vegyesen kardió és
erősítő gyakorlatokat alkalmazva. Fontos, hogy az óra nem koreografált. Az edzés során sajáttestsúlyos feladatokat is végzünk, hogy megtanuljuk használni a testünket. A hatékonyságot és a nehézséget növelve különböző eszközöket is használunk: többek között kézisúlyt, súlyzó rudat, gumikötelet, step padot.
Az órán, edzőként figyelek a gyakorlatok bemutatása mellet, hogy instrukciókkal, motivációkkal lássam el a mozogni vágyókat!

Minden órát egy alapos bemelegítéssel kezdünk, hogy felkészítsük az izmokat az
erőkifejtésre. Ezt követi a fő rész, amelyben az erősítő gyakorlatok egész tárháza vár rád:
guggolások, súlyemelés, hasizom gyakorlatok és JÓKEDV!. Zsírégető-Kondi edzés során zenére dolgozunk, ami garantálja a bulizás hangulatát!
Az órákat az elengedhetetlen nyújtással zárjuk, amely az izmok rugalmasságának megőrzésére szolgál, és csökkenti a később jelentkező izomlázat.

Kezdő Spinning

Spinning - Mit érdemes kezdőként betartani?

Kezdőként mindenképpen érdemes néhány alapszabályt betartani, amivel elkerülhetőek az óra alatt fellépő kellemetlen érzések vagy az esetleges sérülések.

Alapfelszerelésként minimum 7 dl folyadék, leginkább tiszta víz javasolt, mivel hatalmas intenzitású sportról van szó, és a fokozott izzadás következtében nagy a folyadékvesztés, amit feltétlenül pótolni kell tekerés közben.
Az edzés közben folyamatosan csepegő izzadtság nagyon kellemetlen tud lenni, ezért érdemes törölközőt használni. Ezenkívül a tenyér is erőteljesen izzadni fog és a kormányon való csúszkálás elkerülése érdekében is célszerű törölközőt tartani magunknál.
A tekerés alatt a testsúly nagyrészt a lábra nehezedik, ami leginkább a talpon összpontosul. Ezért, ha puha talpú a cipő, erőteljes fájdalom fog jelentkezni a lábboltozatban és előidézhet talpi íngyulladást is és a lábfej zsibbadását is. Emiatt mindenképpen keménytalpú cipőt használjunk, és ha szenvedélyünkké válik, érdemes kifejezetten kerékpáros cipő beszerzése.
Ezen kívül érdemes figyelni a karjainkra. Ha egy edzés után fáj a vállunk, a csuklónk, akkor túlzottan ránehézkedtünk a karjainkra és a kormányra. Mindenképpen hasznos már az első órán figyelni a karok és a váll tudatos lazítására is.
Sokat segít, ha a kerékpár helyesen, a testi sajátosságainknak megfelelően van beállítva. Mindenképpen kérjük az edző szakszerű segítségét ebben, így garantáltan nem a nyergen való csúszkálás vagy a kormány elérésének küzdelme foglalja le majd a figyelmünket, hanem magával ragadhat a tekerés élménye.

Kondi-torna

Kondi-torna

Alacsony intenzitású lépéskombinációkkal, saját testsúllyal, kézisúlyzóval, step paddal, gumiszalaggal, soft ball-al kombinált, minden főbb izomcsoportot megdolgoztató alakformáló edzés! Kezdőknek és idősebbeknek is ajánlott!

Bemelegítés után az órán különböző erősítő gyakorlatokkal haladunk, melyeket állásban és talajon is egyaránt végzünk, különböző eszközökkel színesítve. De nemcsak eszközökkel dolgozunk, a saját testsúlyunkat is bevetjük, ezzel még változatosabbá és élvezetesebbé téve az edzést. Az órát egy testet pihentető, izmokat ellazító nyújtással zárjuk.

Várlak sok szeretettel egy jó hangulatú, testet lelket formáló edzésen!!

Cross Kids

Huligánok Figyelem!

Ne unatkozzatok otthon, gyertek el inkább mozogni hozzánk!

Miért ajánljuk?

Olyan edzéssel várunk, ahol garantáljuk, hogy jól érzed magad és nem csak azért, mert egy szuper társasághoz tartozhatsz, hanem azért, mert magadnak is jót teszel! Itt nem fogod egyedül érezni magad, mert itt veled együtt edzenek a többiek is!
Lehetsz lány vagy fiú, sovány vagy kövér, akkor is itt a helyed, mert mi egy befogadó társaság vagyunk!
Segítünk abban, hogy hogyan fejlődj, hogyan legyél erősebb, hogyan javítsd a tartásod és mindezt egy élvezetes óra keretein belül!

Az edzéseken figyelünk arra, hogy a korosztálynak megfelelő erő-állóképesség, koordináció, stabilizáció, mobilizáció fejlesztés történjen, hisz ezek a legfontosabbak a felnőtt élethez.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerek a fokozatosság elve alapján fejlődjenek és érjék el a céljukat a segítségünkkel!

Várunk minden Örökmozgót az órákon!

SPINNING®

1. Mi is a spinning?

Senkit ne tévesszen meg a rengetek bicikli a teremben, itt nem a hagyományos szobakerékpározásról van szó! A pörgős zene, a változatos gyakorlatok, tudják doppingolni az embert! Spinning az egyik leghatásosabb zsírégető edzés a folyamatos tekerésnek köszönhetően, valamint a mindennapi problémáinkat is kihajthatjuk magukból ezalatt a 60 perc alatt.

2. Hogyan épül fel egy óra?

Az edzés gondosan összeállított gyakorlatsorokból tevődik össze. Először is kezdődik egy rövid bemelegítéssel, mikor fokozatos terhelés mellett, a zene ritmusára tekerünk, majd jön az állóképesség fejlesztése. Ekkor hol állva, hol pedig ülve nyomjuk lendületesen a pedált, és próbáljuk tartani az edzővel az ütemet. A pulzusszám ennél a gyakorlatnál igencsak megemelkedik, tehát közben rohamosan égetjük el a kalóriákat! (Hozzá kell tenni, hogy egy óra alatt akár 900 kalóriától is megszabadulhatunk).
Utána kezdődhet az alakformálás! A zene lelassul, mi pedig feljebb vesszük az ellenállást, mintha hegynek felfelé mennénk. Itt is egyszer ülünk, egyszer állunk, de a lényeg, hogy ne lendületből tekerjünk, hanem izomból! Attól függően, hogy milyen pozícióban vagyunk, úgy dolgoztatjuk meg a combunkat, a vádlinkat, illetve a fenekünket.

3. Milyen hatásai vannak?

Mivel kardio edzésről van szó, ezért legjelentősebb hatása az állóképesség növelése, valamint a zsírégetés. Fejleszti az akaraterőt és a kitartást is, mivel kevesen vannak azok, akik fél óra után ne ülnének legszívesebben vissza a nyeregbe, hogy laza tempóban tekergessenek. A holtpont eléréskor ezért a legjobb, ha becsukjuk a szemünket, és csak a zenére figyelünk: ekkor szinte maguktól mozognak a lábak.
Mindezek mellett a keringésre is jótékony hatással van, mivel erősíti a szívet és a vér oxigénszállítása is megnő. A folyamatos munkavégzés következtében természetesen beindul a verejtékezés, így a szervezet méregtelenítése is.

4. Mire figyeljünk?

Az első és legfontosabb az, hogy végig legyen nálunk kellő mennyiségű folyadék, ugyanis az edzés közben rengeteg a vízveszteségünk, amit rövid időn belül pótolni kell! Ez lehet egyszerű csapvíz, de az extra hidratáltság érdekében beszerezhetünk erre a célra kifejlesztett sportitalokat is.
A cipő kiválasztására gondosan ügyeljünk, mivel ha vékony talpút veszünk fel, tekerés közben nyomhatja a talpunkat, ami íngyulladást is okozhat. Nadrág szempontjából érdemes a hosszú, boka alá érő fazont kerülni, nehogy a kerékpározás során beakadjon a szára a pedálba, vagy a bicikli valamely más részébe!

5. Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, aki meg szeretne szabadulni a súlyfeleslegétől egy tempós és pörgős edzés keretein belül. Nem baj, ha nincs meg hozzá elsőre az állóképessége, az idő előrehaladtával bárki megszerezheti az ehhez szükséges edzettségi szintet.
Ezen kívül nemtől és kortól függetlenül a spinning varázsa téged is el fog ragadni.

TRX®

TRX:

Több célból is alkalmazható a TRX. Szuper eszköz erősítő edzés kiegészítéséhez, vagy helyette, illetve a rekreációban a nagy izomterheléssel járó sportversenyeket követően is használható. A gyógytornászok a rehabilitációban alkalmazzák, vagy ajánlják a gyógytornát követően izomerősítésre, izomtömeg növelésére. Előnye, hogy kis terhelésekkel, fokozatosan elérhető a javulás, a sérült testrész mozgástartományának helyreállítása.

Vannak korlátai is a TRX-nek, az eszköz ugyan 300 kg-ig tesztelt, de egy túlsúlyos ember nem tudja magát megtartani, és nem tudja a saját súlyát sem emelgetni. Ebben az esetben jó, ha tud segíteni az edző, amíg már nem okoz nehézséget az önálló edzés.

A TRX sokféleképpen használható, erősítés céljából összetett mozgásokat hajtunk végre vele, de egy alap gyakorlat könnyítésére is kiválóan alkalmas. Javítja az állóképességet a koordinációt, segíti a hajlékonyságot, fejleszti a core izmok stabilitását és javítja a testtartást is. Érdemes vele a gerinc melletti izmokat erősízeni, mert ülés közben elgyengülnek. Gyere és sajátítsd el a szabályos technikát!

Helyszín:
TFWG12 Sport központ

Személyi edzés

Nem szereted a csoportos órákat?

Esetleg kezdő vagy és nem tudod hogyan fogj hozzá?

Kell a motiváció?

Akkor Neked ajánljuk a személyi edzést, ahol Személyi Edzőnk csak Veled foglalkozik.
Ha kezdő vagy,segít, hogy a feladatokat helyesen sajátítsd el és ne sérülj le!
Csak Veled foglalkozik, hisz ez nem egy csoportos óra!
Motivál, hogy minden edzésre úgy gyere el, hogy még többet akarj kihozni magadból!
Megmutatja Neked, hogy az edzés, a mozgás, hogyan válhat a mindennapi rutinoddá, szerelmeddé!

Jelentkezz be Te is személyi edzéseinkre!

Vasas Miklós: +36704222408

KETTLEBELL

MIÉRT A KETTLEBELL?

A kettlebell edzés nemcsak a tartáshibák javítására és a hátfájás megszüntetésére alkalmas, de tökéletes választás erőfejlesztés és fogyás szempontjából is. Erősíti a core (vagy tartó)izmokat, és segít a formás testalkat elérésében.
Kiegészítő edzésként is alkalmazzák úszók, futók, harcművészek és mindenki, aki több erőt, robbanékonyságot vagy állóképességet szeretne – legyen amatőr vagy akár olimpikon.

Mire jó a kettlebell edzés, hogyan működik?
A kettlebell hatása és vonzereje az egyszerűségében rejlik. A gyakorlatok a teljes testet átmozgatják, a felsőtestre valamivel jobban fókuszálva és nem is igénylik feltétlenül, hogy kifulladásig eddzünk. Mivel a kettlebell markolata nem a súly tengelyén helyezkedik el, a mi fogásunk is messzebb esik annak középpontjától. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatok közben folyamatos erőkifejtést és koordinációt igényel a mozgatása. Ennek köszönhető, hogy teljes testünket átmozgatja, ott fejleszt jobban, ahol szükséges, hiszen a kivitelezés csak több izomcsoport együttes bevonásával lehetséges. Fejlődik a koncentrációs készség, a koordináció és a test izomzata is, miközben dinamikusabbak, hajlékonyabbak leszünk és nem utolsó sorban zsírt is égetünk közben.
A kettlebell maga egy füles vasgolyó, fogantyús ágyúgolyó. Számos becenéven ismert, de a jellegzetes kettlebell valójában egy mezőgazdasági súlymérték újragondolása. A név angol hátteret sugall, ám az eszköz őshazája Oroszország, ahol girja néven a termény méréséhez használták ellensúlyként. Napjainkban azonban különféle színben és súllyal kapható és számos kettlebell edzés terv kedvelt eszköze.
Kinek való a kettlebell?
Mindenkinek. Fiataloknak, időseknek, nőknek, férfiaknak, azoknak, akik egészséges izomnövekedésre vágynak és azoknak, akik tónusos erősödésre. Köszönhetően az átfogó izommozgatásnak, pont ott fogsz fejlődni, ahol erre a legnagyobb szükség van. Ennek köszönhetően a kettlebell jótékony hatással van a keringésre, a szívműködésre, és jelentősen hozzájárul az ízületi fájdalmak megelőzéséhez is.
A kettlebell előnyei:
• kezdőknek és élsportolóknak egyaránt hasznos
• az egész test koordinált együttműködése szükséges a gyakorlatokhoz, ezáltal teljesen átmozgat
• időhatékony
• megfelelő diétával, életmóddal párosítva a kettlebell fogyaszt
• gépek nélkül edzhetsz
• egyszerre fejleszti az erőd, épít izmot és égeti a zsírt.

error: Content is protected !!