Telefonszám: +36-30-971-5217

2022. március 06. mindent a testmozgásról, motiváció

X LÁBBAL TEKERÉS:
Tekerés közben ügyelj arra, hogy a térdeid ne essenek be, hanem legyenek végig párhuzamosak. Úgy mozgasd a lábaidat, mintha dugattyúk lennének. Ha befelé dőlnek a térdeid, folyton bele fog érni az ellenállás gombba, és összevissza fogja azt állítgatni. Ez zavaró, csökkenti a hatékonyságot és balesetveszélyes.

AZ OKTATÓ UTASÍTÁSAINAK FIGYELMEN KÍVÜL HAGYÁSA:
Egy jól felkészült oktató célja, hogy kihozza belőled a maximumot. Ennek érdekében mindig elmondja, milyen terepen kell éppen tekerned (sík vagy hegy), mennyi ellenállást kell rátenned, mit kell érezned, vagy ha van pulzusmérőd, milyen zónában kell tekerned. Bízz benne, és kövesd pontosan az utasításait! Ne önállósítsd magad!

TÚL KICSI ELLENÁLLÁS:
Leggyakoribb hiba a spinning órákon, amikor hiába mondja az oktató, hogy tegyenek még rá ellenállást, a résztvevők többsége nem veszi ezt komolyan. Ha úgy érzed, a hegymenet könnyebb, mint a sík, netán a kiállás könnyebb, mint ülve, esetleg a lassabb pedálfordulatot nehezebben tudod tartani, mint a gyorsabbat, akkor biztos nem tettél rá elég ellenállást. Ne engedd, hogy a munkát a lendkerék végezze helyetted! Ha a hajtás során elveszíted a kontrollt a lábaid felett és elviszi azokat a lendület, komoly ízületi bajokat okozhatsz magadnak. Tekerd meg bátran az ellenállás gombot

TÚL MAGAS ELLENÁLLÁS:
Amennyiben nem tudod tartani az oktató által kért pedálfordulatot, akkor vedd lejjebb az ellenállást. Figyelj arra is, hogy a zene és a hangulat ne vigyen magával túlzottan. Érthető, hogy a vidám zenék teljesen fel tudnak pörgetni, de oszd be az erődet, ne használd el az összes tartalékodat az első 5 percben.

PATTOGSZ A NYEREGBEN:
Ha pattogós a tekerésed, és ülve is folyton elemelkedik az üleped a nyeregtől, az azt jelenti, hogy nem tekersz egyenletesen. Ne csak lefelé nyomd teljes erőből a pedált, hanem a húzó fázisban is fejts ki erőt. Ha csak hagyod, hogy a lendület vigye fel a lábadat, és pattogsz, akkor jelentősen csökkented az edzés hatékonyságát.

KAPKODOD A LEVEGŐT:
Az edzés során végig figyelj arra, hogy ne kapkodva lélegezz. Főként ne tartsd vissza a levegőt! Próbálj minél mélyebben és egyenletesebb tempóban lélegezni.

KIHAGYOD A NYÚJTÁST:
Érthető, hogy mindenki siet, de ne a nyújtáson nyerj időt! A megfelelő fejlődéshez és regenerációhoz nélkülözhetetlen a nyújtás is, nemcsak a spinning, hanem minden sporttevékenység után!

A NYÚJTÁS JÓTÉKONY HATÁSAI: NEM CSAK AZ IZOMLÁZ ELLEN JÓ!

 

error: Content is protected !!